in

Hond positief getest op coronavirus

In de afgelopen weken heeft het coronavirus (SARS-CoV-2) zich verspreid over de hele wereld. In Nederland is er, op het moment van schrijven, bij twee mensen het virus vastgesteld, een man uit Tilburg en een vrouw uit Diemen.

Volgens het RIVM hebben mensen met het nieuwe coronavirus koorts en luchtwegklachten, bijvoorbeeld hoesten of kortademigheid.

Veel dierenvrienden maken zich zorgen dat huisdieren ook vatbaar zijn voor het coronavirus. Wellicht is dit het geval, The Sun geeft aan dat er in Hong Kong een hond positief is getest op het coronavirus.

Lees ook  Zij is 12. Hij is 37. Wat ze doet op hun bruiloft? Ik ben totaal verbijsterd.

Experts laten weten dat er zeker geen reden tot paniek is. Het baasje van de hond had het virus en er wordt gedacht dat er sprake kan zijn van een besmette omgeving. De vacht van het diertje werd getest, niet zijn bloed.

Jonathan Ball, hoogleraar moleculaire virologie bij de University of Nottingham, vertelde aan The Sun dat het ‘ongelooflijk onverantwoordelijk” was om “”massahysterie” te veroorzaken en bekritiseerde de autoriteiten in Hong Kong.

Lees ook  Vader beschaamd nadat hij de moeilijke beslissing nam om de stekker uit zijn 3-jarige zoon te trekken.

Hij vertelde: ”Er is geen bewijs dat het nieuwe menselijke coronavirus honden kan infecteren en het zou ongelooflijk zijn dat een virus zo veel diersoorten in zo’n korte tijd zou overbruggen.”

De hond, die vooralsnog geen symptomen toont, wordt in quarantaine gehouden en zal daarnaast verschillende tests ondergaan.

Onderzoek zal duidelijk maken of de hond daadwerkelijk het virus heeft of dat het een gevolg was van een besmette omgeving.

We hopen dat er snel duidelijkheid komt!

IJsberen worden gedwongen tot kannibalisme vanwege de opwarming van de aarde

Dronken idioten jagen slapende berenmoeder weg – welpjes vriezen dood