in

Hij verkr*chtte haar op de garagevloer. Maar wat haar man dan doet is nog veel gruwelijker

Huiselijk geweld is een vreselijk misdrijf. Maar wat Audrey Mabrey uit Tampa in Florida moest ondergaan, is te wreed om waar te zijn.

Zij en haar echtgenoot Christopher Hanney leiden een schijnbaar normaal leven. Maar het stel heeft een donker geheim. Christopher was een gewelddadige man die zijn vrouw regelmatig sloeg: aanvankelijk slechts zeer zelden, maar met de tijd werd het geweld schering en inslag in hun relatie. Audrey vreesde om haar leven, zeker omdat hij haar de laatste tijd ook geregeld verkr*chtte. Audrey wist dat ze moest vluchten, maar heeft geen idee waarnaartoe.

Op een dag in 2009 gebeurt er echter iets wat haar leven voorgoed zou veranderen. Toen ze thuiskwam, trof ze haar man poedeln*kt met een mes in zijn handen aan. Voor ze kon vluchten, had hij haar te pakken en sleepte haar naar de garage. Nadat hij haar verkr*cht had, sloeg hij meerdere keren met een hamer op haar hoofd tot ze het bewustzijn verloor. Maar het geweld zou hier nog niet stoppen. Christopher nam een kan benzine en goot het over Audrey’s lichaam. Dan deed hij het onvatbare: hij stak haar in brand.

Lees ook  Mensen maken zich ernstige om de gezondheid van Koningin Máxima

Als de buren de vlammen en rookontwikkeling opmerken, bellen ze onmiddellijk de hulpdiensten. De hulpverleners slagen erin om het vuur nog net op tijd te doven. Audrey was nog in leven, maar 80 procent van haar lichaam was verbrand. Ze had bovendien veel rook ingeademd. Audrey’s leven hing aan een zijden draadje.

Audrey lag na de aanval 6 weken in coma. Toen ze ontwaakte, was ze dankbaar dat ze nog in leven was. Maar het moment dat ze voor het eerst in de spiegel keek, en zag wat Christopher haar had aangedaan, zal ze nooit vergeten. Audrey was geschokt en besefte dat ze er nooit meer zou uitzien als voor de moordpoging. Maar dan zwoer ze: “Hij ontnam me mijn lichaam, maar hij zal me mentaal en emotioneel niet kapot krijgen.”

Ze wilde zich niet in zelfmedelijden verliezen. Audrey was een vechter en ze wilde het beste van het leven maken.

De sterke vrouw onderging meerdere operaties om haar vroeger uiterlijk terug te krijgen, maar ze wist dat ze er nooit meer hetzelfde zou uitzien. De diepe littekens zijn nog altijd zichtbaar. Maar ze vond een nieuw doel in haar leven: ze is nu advocate om voor gerechtigheid te zorgen en andere slachtoffers van huiselijk geweld te helpen.

Lees ook  Zó test je of je botten aan het ontkalken zijn of niet

Tijdens het proces tegen haar man onthulde ze de meest vreselijke details over het huiselijk geweld dat ze al die jaren moest ondergaan. De toeschouwers waren verbaasd over de rust en de kalmte waarmee ze over de feiten praatte. Het gerecht bevond Christopher schuldig aan poging tot moord en werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

7 jaar later is Audrey nog nauwelijks te herkennen. Ze onderging nog enkele schoonheidsoperaties en met succes! Vandaag zijn er haast geen littekens van haar brandwonden te bespeuren.

Hoewel het verhaal van Audrey extreem is, is ze helaas niet de enige. Helaas is huiselijk geweld een wijdverbreid en mondiaal fenomeen. De slachtoffers voelen zich vaak onzeker en weten niet waar ze naartoe moeten. Hopelijk kan Audrey andere slachtoffers motiveren en aansporen om hulp te zoeken voor het te laat is.

Audrey weet dat het niet gemakkelijk is en dat de littekens diep zitten. “Er zijn wonden geslagen die ik voor altijd zal meedragen”, geeft ze toe. Haar kracht en doorzettingsvermogen moeten anderen moed geven.

DEEL deze sterke vrouw met iedereen die je kent!

Deze man kreeg op 36-jarige leeftijd zijn tweelingbroer… uit zijn eigen buik…

Dit voorbehoedsmiddel uit Zweden is ruim 400 jaar oud. Ik krijg dit beeld niet meer uit mijn hoofd