in

Hij had een vreemd voorgevoel, dus probeerde hij het op nog 1 plekje met zijn metaaldetector. Dan heeft hij beet!

Enkele maanden geleden won metaaldetector hobbyist Paul Coleman de jackpot. Het had gewoon niet beter gekund voor hem. De man had moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en besloot met zijn metaaldetector op schattenjacht te gaan. Hij had dit al honderden keren gedaan, maar nooit iets belangwekkend gevonden.

Maar nu stond hij precies op een plek waar 5.000 Angelsaksische munten, die een fortuin waard waren, begraven lagen. De emmer met meer dan 1.000 jaar oude munten zou zijn leven voorgoed veranderen. Nadat hij een beetje onderzoek naar de munten had gedaan, wist hij dat hij een gelukkig man was …

Lees ook  Monica Geuze wordt kaal!

Het Verenigd Koninkrijk verklaarde ze officieel als erfgoed en schatte ze op 1,5 miljoen euro. Omdat de overheid ze officieel als “schat” beschouwde, behoorden ze niet toe aan Coleman, hetgeen een beetje als diefstal aanvoelde.

Een museum bracht een bod uit op de munten. Maar omdat Coleman het moeilijk had, kreeg ook hij een aanzienlijk deel van de opbrengst. Hoewel hij van plan is om een groot stuk hiervan aan vrienden die het ook moeilijk hebben te doneren, zou hij toch genoeg moeten hebben om rustig op pensioen te gaan – over een droom die uitkomt gesproken!

Lees ook  Bruid komt aan per helikopter maar crasht vlak voordat bruiloft begint

Bekijk het verhaal hieronder en DEEL dit bericht met je vrienden!

Word je ’s morgens met een stijve nek of pijnlijke rug wakker? Dit is wat je moet weten

Museum ontvangt iets wat op vieze oude lompen lijkt. Als medewerkers erin kijken, ontdekken ze een goudmijn uit de 17e eeuw [video]