in

Het verhaal van Ted, de hond die zijn baasje deed ontwaken uit een coma

Er wordt gezegd dat de hond de beste vriend van de mens is, en nog nooit was dit zo waar. Er zijn veel gevallen waarin we ons realiseren hoeveel deze viervoetige harige vrienden kunnen geven aan degenen die ze hebben: onvoorwaardelijke liefde en absolute loyaliteit, zonder er veel voor terug te vragen.

Wanneer de relatie tussen mens en hond ook vanuit het oogpunt van gezondheid rendabel wordt, wordt de symbiose echt bereikt.

Het emotionerende verhaal dat we je hieronder vertellen heeft een aantal “wonderbaarlijkheden”, vanwege de band die zich heeft ontwikkeld tussen een hond en de eigenaar ervan.

Toen Andy Szasz werd opgenomen in het Southampton Hospital in het Verenigd Koninkrijk, was zijn gezondheid niet al te best.

Hij leed aan een darmtumor, waarvoor hij specifieke behandelingen kreeg. Tijdens de behandeling zorgden enkele complicaties ervoor dat Szasz een longontsteking opliep.

Lees ook  André biecht op: ‘Ik ben verslaafd aan aandacht’

Gezien de ernst van de situatie, besloten de artsen om Andy een farmacologisch coma te geven voor een week.

Op de vierde dag van de coma mocht de vrouw van Andy – dankzij een speciale toestemming – Ted, zijn hond, mee naar het ziekenhuis brengen, een hele mooie kruising tussen een schnauzer en een poedel.

Op dat moment gebeurde er iets totaal onverwachts. De zwarte hond blafte waardoor zijn baasje, Szasz, wakker werd uit de comateuze toestand waarin hij zich bevond, ruim drie dagen eerder dan gepland door de artsen.

Andy’s herstel ging zo snel dat zijn ontslag een week eerder plaatsvond dan verwacht, tot verbazing van artsen en andere patiënten.

Na zijn ontwaken uit de coma, bracht de vrouw van de 65-jarige man Ted elke dag mee naar het ziekenhuis om het verblijf van haar man op te vrolijken en zijn herstel te versnellen.

Lees ook  Na jaren ziekte informeren de dokters de vrouw dat het rood op haar buik geen rare moedervlek is.

De voordelen van Ted als vierpotige “therapeut” waren zo effectief en werden dermate gewaardeerd dat de hond werd gebruikt om andere patiënten in het ziekenhuis te helpen en een soort van mascotte te worden.

Elke week bezoekt Ted de patiënten van de Southampton kliniek, maar ook de bewoners van verpleeghuizen en schoolkinderen.

Een mooi verhaal van sympathie, genegenheid en nabijheid die alleen een hond kan geven. Ted was zo behulpzaam voor zoveel mensen in de lokale gemeenschap, dat de Animal Protection Society besloot om hem een prijs toe te kennen voor hulp aan mensen in nood.

Rapper Sjors opgenomen in ziekenhuis voor ‘behandeling ziekte’

Stalkende ex vermoordt zangeres (39) tijdens optreden: “Ken je me nog?”