in

“Het nieuwe vliegen” zo gaat dat eruit zien

De ‘Janus Seat’, waarbij de middelste stoel wordt omgedraaid en de stoelen aan drie zijden van plexiglas worden voorzien.

Een vaccin is nog niet direct beschikbaar, maar er zullen meer vluchten zijn (op korte termijn). De luchtvaartsector denkt na over hoe dit zo veilig mogelijk kan worden gemaakt. Een Italiaanse fabrikant van vliegtuigstoelen is al begonnen met een innovatief concept.

Eerder schreven we al dat een bedrijf dacht aan plexiglasparaplu’s rond zonnebanken om het strandseizoen te redden. En deze schermen kunnen ook een oplossing bieden voor het luchtverkeer.

Echter, als het afhankelijk is van het Italiaanse bedrijf Aviointeriors. Deze fabrikant heeft nu twee ontwerpen voltooid die mogelijke infecties met het nieuwe coronavirus zouden kunnen voorkomen.

Lees ook  Jonge surrogaatmoeder draagt het kind van koppel, bekijkt de echofoto wat beter en verstijft.

Een eerste voorstel – de ‘Glass Safe Method’ – kan onmiddellijk worden toegepast op bestaande vliegtuigstoelen, waardoor de extra kosten voor de luchtvaartmaatschappijen gemakkelijker worden. Zo is elke stoel aan de zijkant voorzien van plexiglas.

Een meer drastische toepassing is de “Janus-zitting”, waarbij de middelste zitting is neergeklapt en de zittingen aan drie zijden zijn voorzien van plexiglas.

“Dankzij deze opstelling worden de passagiers omringd door een beschermende barrière van transparant materiaal”, legt het bedrijf uit, en voegt eraan toe dat het scherm in verschillende soorten transparantie beschikbaar is. “Elke passagier heeft zijn eigen veilige ruimte, geïsoleerd van de anderen.”

Lees ook  Het tragische leven van Beppie: ver kracht in Nederlands-Indië en tien jaar dood in huis

Deze methode is sowieso duurder en kan minder snel worden ingevoerd, omdat nieuwe stoelen eerst gecertificeerd moeten worden voordat ze op de markt kunnen worden gebracht, weet Luchtvaartnieuws.nl.

Mondmaskers
Passagiers moeten bij aankomst op de luchthaven, in het vliegtuig en tot het verlaten van de luchthaven een mondbeschermer dragen.

Dit is het resultaat van een voorstel dat de luchtvaartindustrie in Duitsland aan de regering heeft voorgelegd.

Temptations Simone reageert op geruchten over nep-relatie met Zach

Nepborsten van vrouw redden haar leven nadat implantaat de kogel die richtig haar hart ging stopt