in

‘Het kan in Frankrijk elk moment totale chaos worden door coronavirus’

Frankrijk kan “op elk moment” de controle over de verspreiding van het coronavirus verliezen. Dit werd dinsdag gewaarschuwd door de wetenschappelijke raad van de Franse regering, nadat het aantal patiënten met Covid-19 op de intensive care sinds april weer is gestegen, volgens officiële cijfers.

In een verklaring aan de regering in Parijs waarschuwde de Raad dat “het virus de laatste tijd actiever circuleert, bijvoorbeeld door het verminderen van de verwijdering en andere maatregelen”, toen Frankrijk in mei uit een twee maanden durende ernstige lockdown tevoorschijn kwam. “De balans is fragiel, en we kunnen altijd nog van koers veranderen naar een minder beheerst scenario als Spanje.

Lees ook  ‘Poliovirus aangetroffen in riool bij grote vaccinproducent’

De raad waarschuwt voor een mogelijke “hervatting van de viruscirculatie op een hoog niveau” in het najaar. De Raad is van mening dat de controle op het virus in handen is van de burgers. Zij moeten anti-infectiemaatregelen in acht nemen, zoals het bewaren van een veilige afstand, het regelmatig wassen van de handen en het dragen van mondmaskers op openbare plaatsen.

Lees ook  Louise (5), met het syndroom van Down, wordt door vakantieclub van camping geweigerd

De gezondheidsautoriteiten meldden maandag dat het aantal mensen op de intensive care sinds vrijdag met dertien tot 384 is gestegen. Ze meldden ook 29 doden, wat het totaal op 30.294 brengt.

Het land registreerde vorige week duizenden bevestigde nieuwe besmettingen, wat sommige steden of regio’s ertoe aanzette om lokale beperkingen op te leggen.

Tamara heeft een enorme lap tong in haar mond en kan er alles mee doen!

Aantal mensen met vastgestelde besmetting COVID-19 afgelopen week bijna verdubbeld