in

Het geheim hoe je binnen 25 seconden van je verkoudheid af komt.

Door de temperatuurverschillen zullen veel mensen weer last krijgen van verkoudheid. Het lijkt alsof het geen verschil maakt hoeveel keer je je handen wast of hoeveel je wegblijft van krappe ruimtes vol met mensen, vroeg of laat word je er altijd vol door geraakt.

Maar rondlopen en snuffelen met je neus op het werk helpt je niet om vooruit te komen. Het is dus goed dat er twee trucjes zijn die beweren je verstopte neus binnen 25 seconden weer open te krijgen. Ja, misschien is het te mooi om waar te zijn, maar ik ben er klaar voor om het te proberen. Een loopneus, geblokkeerde of rode neus is natuurlijk nooit leuk.

Lees ook  Voor vierde dag op rij nieuw dagrecord aantal coronabesmettingen, flinke stijging aantal ziekenhuisopnames

In een clip die inmiddels meer dan 10 miljoen keer op YouTube is bekeken, ontdekken we twee tips waarmee je weer vrij kunt ademen zonder het gebruik van verslavende neussprays.

1. Druk en Acupunctuur
De eerste truc is om een ​​druk te creëren die ervoor zorgt dat de druk verminderd. Dus hoe doe je het? Druk op de bovenkant van je tong tegen je gehemelte en laat het na een seconde los.

Direct daarna moet je je vinger en middelvinger tussen je wenkbrauwen drukken en dan na een seconde weer loslaten.

Herhaal beide stappen – druk op je tong, druk op je vingers, druk op je tong, druk op je vingers – nog eens 20 seconden. Zo voorkom je een verstopte neus!

Lees ook  Kans van 1 op 50 miljoen: twee baarmoeders én zwanger van een tweeling

2. Houd je adem in
De tweede tip is om je adem in te houden. Dit werkt omdat je hersenen voelen dat je geen lucht krijgt, en dat is waar je overlevingsinstincten gaan werken en je neus vrij komt zodat je kunt ademen. Indrukwekkend, toch?

Dus hoe werkt het? Duw gewoon je hoofd naar achteren, knijp je neus in met je duim en wijsvinger en houd je adem zo lang mogelijk vast. Maar zorg ervoor dat je loslaat zodra je je ongemakkelijk voelt en moet ademen.

In de onderstaande video wordt het stap voor stap uitgelegd.

Xelly Cabau van Kasbergen bevallen van haar eerste kindje!

Studie bewijst dat het hebben van een zus je een beter persoon maakt.