in

Het gaat slecht met Jamie Oliver zijn restaurants: hij is zijn personeel nog miljoenen verschuldigd

Het zijn geen fijne tijden voor celebrity-chef Jamie Oliver. Volgens een artikel in the Sun zijn de schulden van zijn restaurantketen opgelopen tot 71,5 miljoen pond. De 42-jarige chef heeft in totaal 37 restaurants in het Verenigd Koninkrijk en nog eens 28 in het buitenland.

Uit een artikel van The Sun blijkt dat de restaurants het zwaar hebben.

Schulden
Het personeel van Jamie moet in totaal nog 2,2 miljoen pond van de chef ontvangen en de restaurantketen lijdt zo’n 10 miljoen pond verlies, zo meldt the Sun on Sunday. De krant beweert dat ze betrouwbare documenten heeft ingezien waarin stond dat het bedrijf van Jamie 30,2 miljoen pond verschuldigd is aan leningen en lonen. Daarnaast staat het bedrijf ook in het rood bij huurbazen en leveranciers. Aan hen is Jamie Oliver naar verluidt nog 41,3 miljoen pond schuldig.

Lees ook  Reizigers weigeren te volle trein te verlaten: ‘Een uitzonderlijk incident’

Reorganisatie
Op vrijdag werd bekend gemaakt dat twaalf restaurants van Jamie de deuren zullen sluiten in verband met reorganisatie. Dit heeft als resultaat dat 450 mensen hun baan zullen verliezen. Naar schatting zouden Jamie Oliver en zijn vrouw 150 miljoen pond waard zijn. Uit het eerdergenoemde document dat The Sun inzag, bleek echter dat hier niets van aangetast wordt mocht Jamie’s Italian failliet gaan. Wel zou Jamie al 3 miljoen pond van zijn eigen geld in de zaak hebben gestoken in de hoop dat dit de zaken zou helpen.

Lees ook  Oma (70) is ’s werelds meest getatoeëerde vrouw – ik viel bijna flauw toen ik haar zonder kleren zag

Mondwater op je gezicht smeren? Als je dit leest ga je het sowieso proberen!

Dit is waarom Facebookgebruikers hun profielfoto vandaag veranderen in die van Shirley