in

Uitgeput Hert ontsnapt aan jagers door vanuit bos naar stad te vluchten

Een opgejaagd hert zag geen andere optie dan het bos uit te vluchten, zodat hij kon ontsnappen aan jagers.

Afgelopen zaterdag vluchtte een hert uit het bos naar de stad om te ontsnappen aan jagers. Het arme dier was volkomen uitgeput en doodsbang toen hij eindelijk de bewoonde kom bereikte.

Volgens HLN zaten jagers al een hele tijd achter het dier aan tijdens een drijfjacht met honden. Toen hem geen andere optie restte, week het dier uit naar de stad Compiègne, gelegen op 80 kilometer ten noordoosten van Parijs, om de dood te ontsnappen.

Lees ook  Mensen maken zich ernstige om de gezondheid van Koningin Máxima

Bewoners zagen het dier compleet buiten adem in de vroege ochtend op de stoep liggen. De politie werd gewaarschuwd en hield mensen uit de buurt van het hert.

Ook waren dierenactivisten ter plekke. Ze wilden het hert beschermen en er zeker van zijn dat het niet alsnog ten prooi aan de jagers viel.

Lees ook  Sarah (45) doorbreekt taboe: ‘Bij de geboorte wist ik al dat Emma een vergissing was’

Een paar uur later wist een dierenarts het afgepeigerde dier te verdoven, waarna het in het bos werd vrijgelaten. Er waren op dat moment geen jagers meer in het bos.

Volgens de krant is er een petitie gestart door AVA France om drijfjacht te verbieden. De organisatie geeft aan dat dit een wrede en barbaarse praktijk is en wil dat hieraan zo snel mogelijk een einde komt.

Miljuschka traint haar achterwerk in nieuwe documentaire

Boer krijgt hartaanval – dan komen 50 buren tezamen en doen ze dit voor hem