in

Man (60) verkr*cht jarenlang dochter: “Overal waar hij kon, sloeg hij toe”

Een zestigjarige Hasselaar is veroordeeld tot zeven jaar cel voor de jarenlange verkr*chting van zijn dochter. De rechter in Hasselt heeft de man zijn onmiddellijke aanhouding bevolen. Ook is hij voor tien jaar zijn rechten kwijt.

Vanaf haar achtste werd het meisje misbruikt en na een tijd was ze nergens meer veilig: in de badkamer, in een leegstaand appartement en zelfs tijdens een wandeling met de hond sloeg haar vader toe.

Dat de feiten, die zich afspeelden tussen 2002 en 2006, een enorme impact hebben gehad op het leven van het slachtoffer en haar familie, werd reeds duidelijk tijdens de behandeling van de rechtszaak.

Toen een effectieve celstraf van zeven jaar werd gevorderd, klonk er – ongebruikelijk in dergelijke zaken – kort applaus vanuit de zaal. “Het slachtoffer is getekend voor het leven”, vatte de procureur dan ook duidelijk samen.

Ook de broers van de jonge vrouw zijn zwaar onder de indruk van wat er jarenlang in hun eigen nabijheid is gebeurd.

Lees ook  Iedereen waarschuwde de man om de kat niet aan te raken, maar hij wilde niet luisteren.

Pas in 2017 kwamen de feiten immers aan het licht. Ondanks verwoede pogingen om het potje gedekt te houden en een rechtszaak te voorkomen, stonden ze uiteindelijk toch terecht voor de rechtbank.

Vakantieperiodes
“Zoals wel vaker in dit soort zaken, werden de feiten stelselmatig opgebouwd”, begon de procureur tijdens de behandeling zijn betoog.

“Het begon aanvankelijk met het betasten van de kledij van het meisje, maar evolueerde vervolgens naar verregaand misbruik.” De man bleek vooral actief wanneer hij in een vakantieperiode thuis was terwijl zijn partner op haar werk zat. Hij stuurde soms zijn vrouw met een smoesje weg om daarna aan zijn eigen kind te kunnen zitten.

De beklaagde kampte met een zwaar alcoholprobleem en liet zich ook een tijd lang opnemen. Het meisje was toen twaalf en vertelde in die periode alles aan haar moeder.

Die probeerde vooral de gebeurtenissen binnenskamers te houden en probeerde te voorkomen dat haar dochter iets zou zeggen tegen de psychiater. Toen de man terug was van zijn behandeling, herviel hij al snel in zijn oud gedrag.

Lees ook  Kim Feenstra neemt het op voor Famke Louise en wel om deze reden!

Vrouw vrijgesproken
Volgens haar advocaat was het bekend raken van de feiten voor de vrouw (50) van de beklaagde een “donderslag bij heldere hemel”. Zij werd ervan beschuldigd manipulatief en egocentrisch te hebben gehandeld.

Er werd ten aanzien van de moeder dan ook een celstraf van drie jaar met uitstel gevorderd. Zij werd echter vrijdag vrijgesproken voor de tenlasteleggingen. Er kon niet worden bewezen dat ze haar man hielp met zijn handelingen.

Het slachtoffer is inmiddels getrouwd en behaalde haar diploma. Ze probeert volgens haar advocaat verder te gaan met haar leven.

In het najaar buigt de rechtbank zich over de schadevergoeding die de zestiger aan zijn dochter moet betalen. De Hasselaar is ook voor tien jaar zijn burgerrechten kwijt.

Jong slachtoffer is 39-jarige papa van baby van vier maanden: “Hij lachte nog dat hij waarschijnlijk corona had”

Zeven jaar cel en onmiddellijke aanhouding voor Hasselaar (60) die dochter jarenlang m*sbruikte