in

Hartverscheurende beelden van eenzame dolfijn in een verlaten waterpark in Japan gaan de wereld over

De dolfijn heette Honing en werd achtergelaten in een klein zwembad in het Marine Park Aquarium, ten oosten van Tokio, samen met 46 pinguïns en honderden vissen en reptielen.

Een medewerker kreeg de taak om de resterende dieren te voeren sinds het park in 2018 werd verlaten, maar ze waren allemaal grotendeels alleen.

The Dolphin Project deed pogingen om Honey te redden, maar het lukte niet om op tijd een deal te sluiten.

In een verklaring op hun website staat: “Eind februari van dit jaar hebben we opnieuw contact opgenomen met onze Japanse collega’s in een poging Honey te kopen, zodat ze in vrede en waardigheid met pensioen kon gaan.

‘Deze gesprekken eindigden begin maart toen duidelijk werd dat Honey het waarschijnlijk niet zou overleven.

‘Later die maand, op 29 maart, stierf Honey in haar tank.’

Een door het bedrijf geproduceerde video toont de benarde toestand van Honey, die gedwongen werd zijn laatste dagen in een kleine tank door te brengen zonder enige stimulering of interactie met wie dan ook.

Helaas lijkt het erop dat dit geen geïsoleerd incident is. Het Dolphin Project heeft meerdere rapporten onderzocht van dieren die in de steek zijn gelaten en om talloze redenen zijn achtergelaten om te sterven.

Lees ook  'Mijn hond was goed opgevoed, en toch beet hij mijn dochter dood '

De verklaring gaat verder: “Dolphin Project is dolfijnen tegengekomen in de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Haïti, Indonesië, Guatemala, Nicaragua, Colombia en Brazilië die zich allemaal in vergelijkbare situaties bevonden als Honing.

‘In veel geallen waren we in staat om deze zoogdieren met succes te rehabiliteren en weer vrij te laten.

“De benarde situatie van Honey trok wereldwijde aandacht en veroorzaakte een enorme beweging vanuit Japan.

Hoewel ze tragisch genoeg niet in staat was om te ontsnappen aan de kunstmatige leefomgeving waarin ze leed, zal Honey nog vele jaren het gezicht blijven van de gevangenschap van dolfijnen.”

Honing werd naar verluidt gepakt tijdens een van de controversiële Taiji-duikjachten in Japan in 2005.

Dieren die tijdens die jachten zijn gevangen, worden vervolgens verkocht om in gevangenschap te leven.

Inubosaki Marine Park Aquarium had het financieel moeilijk na een terugval in bezoekers na de aardbeving en tsunami in 2011.

Ondanks dat het park vorig jaar een koper vond, slaagde het er niet in om mensen ertoe te brengen de dieren te gaan bekijken.

Lees ook  Een waterskiënde eekhoorn? Je gelooft je ogen niet!

PETA’s directeur Elisa Allen zei in een verklaring: “Vanwege menselijke ongevoeligheid vond Honey de enige uitweg uit de ellendige tank waarin ze gevangen zat en is ze eindelijk vredig na jaren van lijden.

‘Vanaf het moment dat ze in een net werd gevangen en uit haar familie en haar oceaanhuis werd weggesleept, kwijnde ze alleen weg in een benauwd, smerig zwembad – waar ze alleen maar in eindeloze cirkels kon zwemmen.

“Terwijl haar dood in een betonnen cel het einde van haar ellendige bestaan ​​markeert, hoopt PETA dat het ook het begin markeert van een nieuw tijdperk voor dieren die gevangen worden gehouden in pretparken op zee.”

‘We weten allemaal genoeg van andere levende, voelende wezens nu we het niet langer kunnen rechtvaardigen intelligente, zelfbewuste dieren een zinvol leven te gunnen voor menselijk amusement.

‘We moeten eraan werken om in gevangenschap levende zeedieren te verplaatsen naar heiligdommen aan zee – waar ze kunnen genieten van een schijn van het natuurlijke leven dat ze al zo lang ontzegd zijn.’

Dit zijn de mannen die Sylvie afwees!

Nederland is in dilemma: gaat de kat de trap op of naar beneden?