in

Geurkaarsen kunnen een ernstig risico vormen voor de gezondheid van je baby

Veel mensen kopen en gebruiken geurkaarsen voor het decoreren van een kamer, het vullen van kamers met een heerlijke geur, of zelfs het creëren van sfeer in een ruimte.

Je kunt ze zelfs dagelijks aansteken als je thuiskomt van je werk om te ontspannen en te genieten van de geur.

Maar de volgende keer dat je achterover wilt leunen en enkele geurkaarsen wilt aansteken, wilt je misschien de risico’s afwegen.

Moeder Meghan Budden, uit New Jersey, besefte dat de kaarsen op de harde manier gevaarlijk kunnen zijn.

Tijdens het voeden van haar baby, een zoon genaamd Jimmy, zag ze zwarte stippen in zijn neusgatgebied.

Zelfs nadat ze geprobeerd had ze schoon te maken, bleven deze zwarte stippen en werd ze bezorgd om zijn gezondheid en veiligheid.

Meghan herinnerde zich gisteravond nog toen ze twee afzonderlijke geurkaarsen had aangestoken. Toen ze de kaarsenverpakking pakte om de waarschuwingen te lezen, stelden ze voor dat de kaarsen niet meer dan 3 uur achter elkaar moesten worden aangestoken.

Meghan had elke kaars ongeveer zes uur aangelaten. Meghan begreep al snel dat haar geurkaarsen roet hadden gecreëerd dat zich verspreidde in de kamer waarin haar zoon Jimmy zich bevond. Het trof haar toen dat Jimmy deze roet al zes uur had ingeademd.

Lees ook  Jongen met autisme wordt vastgehouden en gefilmd terwijl tieners zijn onderbroek naar beneden trekken

Omdat roetdeeltjes gemakkelijk over het hoofd te zien zijn vanwege hun kleine formaat en onmerkbare aard, is het gebruikelijk om ze in te ademen zonder iets alarmerends op te merken maar de gezondheidsrisico’s kunnen gevaarlijk zijn.

Gifstoffen uit de kaarsen kunnen ernstige ziekten en ernstige gezondheidscomplicaties veroorzaken.

Anne Steinemann, een expert in milieuverontreinigende stoffen die werkt aan de Universiteit van Melbourne, waarschuwt dat deze kaarsen “schade aan de hersenen, de longen en het centrale zenuwstelsel kunnen veroorzaken en ontwikkelingsproblemen kunnen veroorzaken.” Iets waar geen enkele moeder haar kind aan wil onderwerpen.

In de huidige jaren merken Cashins And Associates op dat er elk jaar ongeveer 20.000 voortijdige sterfgevallen in Amerika zijn als gevolg van roet.

Om je kansen te verkleinen, adviseert Steinemann dat “roet kan worden verminderd door kaarslontjes kort te houden, tocht tot een minimum te beperken en ongeparfumeerde kaarsen aan te steken.”

Lees ook  Nieuwe cijfers bekend gemaakt over hoeveel mensen wereldwijd zijn genezen van COVID-19

Deze gewoonten zullen afnemen en voorkomen dat roet wordt aangemaakt en verspreid wordt door de kamer.

Gelukkig besefte Meghan snel dat de kaarsen de zwarte vlekken op de neus van haar zoon veroorzaakten en heeft ze mogelijk het leven van haar zoon gered van deze gezondheidsrisico’s veroorzaakt door roet. Haar zoon is nu een gelukkige en gezonde anderhalf jaar oude jongen.

Meghan moet bewonderd worden voor het spreken over de mogelijke gevaren van deze kaarsen en het waarschuwen van andere moeders over de risico’s voor kinderen!

Als jij of je dierbaren dol zijn op geurkaarsen is het belangrijk om de risico’s te begrijpen en af ​​te wegen wanneer je ze rondom jezelf en je kinderen gebruikt.

Roet kan potentiële gezondheidsproblemen veroorzaken voor jou of je dierbaren als je kaarsen niet goed onderhouden zijn.

Met moeders zoals Meghan die waarschuwen voor de risico’s van geurkaarsen, is het belangrijk om haar boodschap te verspreiden en anderen te waarschuwen voor de gevolgen.

Kent je iemand die regelmatig geurkaarsen gebruikt? Zorg ervoor dat je hem of haar dit artikel laat zien!

Zo maak je je eigen desinfecterende handgel die minimaal net zo goed tegen het coronavirus werkt

Dit plan laat je vet verliezen in slechts 10 weken zonder naar de sportschool te gaan