in

Gemeente hakt 30-jarige boom van man om. Maar zijn wraak doet de politici meteen spijt krijgen.

Bomen zijn belangrijk voor het milieu, en vaak zijn ze ook belangrijk voor mensen die om bomen geven – zeker wanneer ze bedreigd worden. Er zijn heel wat momenten in de geschiedenis waarop mensen vochten om bomen te beschermen of zelfs een enkele boom.

Toen een oude man ontdekte dat de gemeente van Redondo Beach, California, zijn 30-jarige boom zou omhakken, werd hij, op z’n zachtst gezegd, boos. Waarom zouden ze zo’n gezonde, prachtige boom omhakken?

Hij begon zijn wraak te plannen en schreef vervolgens een open brief aan de burgemeester van Redondo Beach waarin hij zijn plan ontvouwde.

Het fictieve verhaal verspreidde zich snel en werd gevierd door duizenden mensen – deze man leerde de gemeente een belangrijke les!

Dit is wat de man aan de gemeente schreef:

“Hoi,

Ik ben een boomkweker. Dat betekent dat ik een professional ben in het kweken, beheren en bestuderen van bomen. Ik hou van bomen. Ik vind het een van de mooiste, meest majestueuze levende wezens van onze planeet.

Lees ook  Dartkampioen Raymond van Barneveld gaat zijn pijlen op de politiek richten.

Vandaag vertel ik jullie een verhaal over dood, nieuw leven en wraak. Drie jaar geleden beval de burgemeester van Redondo Beach California de dood van mijn 30-jarige peperboom. De wortels begonnen door het voetpad van mijn huis te groeien. De stad had dat opgemerkt en gaf mijn boom de doodstraf. Ze lieten me betalen voor de herstelling van het voetpad en voor de verwijdering van de boom.

Ik hield van Clyde, ik word een beetje ouder, en iets planten dat mijn leven zou overstijgen was erg bijzonder voor me. Ik zorgde erg goed voor hem. Precies toen Clyde een sterk individu was geworden, met de verspreiding van zijn wortels, en zijn eigen weg in het leven zocht, besloot de burgemeester om mijn prachtig kind te ontwortelen.

Burgemeester Steve Aspel. Je hebt mijn kind vermoord.

Daarvoor zal je boeten. Twee jaar en zeven maanden geleden plantte ik stiekem 45 Californische Redwoods en 82 reuzensequoia’s in verschillende parken, velden en staatseigendommen in de stad.

Lees ook  Monique Westenberg opnieuw compleet in shock

Vandaag hebben hun wortelsystemen een diameter van 10 meter, en zijn ze diep in de grond ingebed. Je hebt misschien al de bomen opgemerkt die voor het stadshuis groeien, of die nieuwe boom die in je tuin ontsproot. Dat is een reuzensequoia, en de volgende maanden zal hij razendsnel beginnen groeien.

Je hebt Clyde vermoord, maar ik verving hem door meer dan 100 levende reuzen. En reusachtig zullen ze worden. Binnen enkele jaren zullen ze 30 tot 90 meter meten en meer dan 2.500 jaar leven. Om de bomen nu te verwijderen zal je dat meer dan 1.500 dollar kosten … En ik laat je met de rekening zitten, net zoals je dat drie jaar geleden bij mij deed.

Een prettige dag nog. Moge je stad overrompeld worden door bomen. En dat Clyde in vrede mag rusten.”

Wat vind jij van de wraak van deze man? Laat van je horen in de reacties!

Peuter geeft mama laatste afscheidskus alvorens ze overlijdt na de bevalling van zijn te vroeg geboren zusje.

27-jarige overlijdt tragisch aan kanker. Dan ontdekt familie Facebookbericht van 24 uur voordien.