in

Geamputeerde met 1 been springt uit rolstoel en klimt in het wrak om de slachtoffers te bevrijden.

Op 3 januari rond 2:30 u stond Angel Newman te tanken in Phoenix, Arizona. Op het ogenblik dat hij naar binnen ging om te betalen, hoorde hij een luide knal. Toen hij zich omdraaide zag hij een auto op zijn dak. Hij deed wat hij hoopte wat anderen in deze situatie zouden doen. “Ik wilde gewoon helpen. Er waren al enkele andere mensen uit hun auto gestapt om te zien wat ze konden doen om te helpen”, vertelde Newman aan de pers.

In de auto zaten een man, een vrouw en een 14-jarige jongen gevangen. De geïmproviseerde eerste hulpverleners braken de ramen om in de auto te geraken. Van de mensen die stopten, stond er een mysterieuze man op. Deze man, een geamputeerde met één been, zou zich niet laten inhouden door zijn beperking.

Lees ook  Dokter zegt dat dochter slechts oogontsteking heeft – toch vraagt moeder om second opinion

Zonder aarzeling sprong de man uit zijn rolstoel. Op een of andere manier slaagde hij erin om door het raampje van de auto te kruipen.

Newman wist misschien niet helemaal zeker wie de gordels doorsneed, maar was duidelijk over wie die dag de echte held was.

Newman vertelde dat het deze man was die de mensen uit de auto sleepte.

Van zodra alle passagiers in veiligheid waren, ging hij op de rand van de stoep zitten en liet de vrouw in zijn rolstoel op adem komen totdat de ambulance ter plaatse was. Een verblufte Newman begon de nasleep van het ongeval te filmen.

“Hij had maar één been en ik had zoiets van, ‘wauw, deze man verlegde grenzen om deze mensen te redden’”, vertelde Newman. “Er waren mensen naast hem die niets deden om te helpen. Deze kerel riskeerde zijn leven en deed wat hij moest doen.”

Lees ook  Walvis valt vrouw aan – als ze zich realiseert waarom, is ze tot tranen geroerd

“Deze man is een held”, zei Newman terwijl hij het gebeuren filmde. “Dit ongeval vond net plaats. Auto op zijn dak, drie mensen gevangen.”

“Deze man sprong de auto in, brak de raampjes. We waren er allemaal, maar deze man brak de raampjes. Godzijdank en dank deze man.”

Van zodra de hulpdiensten ter plaatse waren, vervolgde deze man zijn weg. We zijn zo snel om mensen in een rolstoel af te schrijven. Deze man deed ons inzien dat we onze vooroordelen moet herdenken.

Bekijk de beelden van de nasleep van het ongeval hieronder en laat ons weten wat jij van deze redding vindt!

Tuig sleept honden over parking. Nu weet de politie precies wie hij is.

Zipper was “te lelijk” om van gehouden te worden. Maar kijk haar eens, ze is gewoonweg prachtig!