in

Gaatjes in je prullenbak zijn heel handig

Herken je dit? Het is tijd om de vuilniszak weg te brengen, want die zit inmiddels aardig vol. Ook ruikt-ie niet meer zo fris. We gooien natuurlijk geen halflege zakken weg, dus de afvalzak zal aardig volzitten. Dat betekent ook dat we hem er niet meer zo gemakkelijk uitkrijgen. Gelukkig hebben we juist daar een oplossing, waardoor je in het vervolg de zak altijd gemakkelijk uit de prullenbak krijgt.

Dat we hier niet eerder aan hebben gedacht.

Moeilijk
Het komt bij ons regelmatig voor dat we de vuilniszak met geen mogelijkheid uit de prullenbak weten te krijgen. We moeten iemand vragen de prullenbak vast te houden terwijl wij aan de zak trekken of klemmen de vuilnisemmer tussen onze knieën om het zo te proberen. Echt totaal niet handig, want het kost je veel onzinnige moeite.

Lees ook  Het geheim hoe je binnen 25 seconden van je verkoudheid af komt.

Scheuren
Daarnaast loop je doorgaans het risico dat bij een volle vuilniszak het plastic scheurt, waardoor je afval alsnog overal komt te liggen. Dit gebeurt sneller bij goedkopere zakken, maar ook goede zakken scheuren als ze niet makkelijk loskomen van de prullenbak. Het lijkt alsof de enige oplossing is om de zak minder vol te doen, waardoor je hem eigenlijk halfvol weggooit. En wie denkt daar nou aan?

Lees ook  Vrouw zwaar verminkt door desinfecterende gel

Oplossing
De oplossing blijkt simpel te zijn! Neem een handboormachine en boor voorzichtig twee gaatjes onderaan de prullenbak. Plaats de gaatjes niet te laag, want mocht er vocht lekken uit je vuilniszak dan zou het er zo uitstromen. Door twee gaatjes te plaatsen laat je lucht in de prullenbak, waardoor de zak zich niet vacuüm kan zuigen. Je zult merken dat de vuilniszak veel gemakkelijker uit de prullenbak schuift!

Ellie Lust maakt groot nieuws bekend

Flinke storm in aantocht: grote kans op omvallende bomen