in

Famke Louise zet biergooister voor gek op Instagram

Famke Louise zette woensdagavond een filmpje online op haar Instagram waarin te zien is hoe een jonge vrouw een bierflesje naar haar hoofd probeert te gooien tijdens festival Urban Rebels in Eindhoven afgelopen zaterdagavond. De vrouw is herkenbaar in beeld en daar helemaal niet blij mee.

PRIVACY GESCHONDEN
De vrouw wordt namelijk bedolven onder de haatreacties en ook bekend Nederland heeft van zich laten horen. Zo schrijft rapper Kempi: ‘Ik hoop dat haar ouders het zien’. Noemt Monica Geuze de actie ‘kansloos’, terwijl make-upspecialiste Nikkie de Jager stelt dat de vrouw ‘een kronkel in haar kop heeft’.

Er is ook steun voor de jonge vrouw. Niet voor het gooien van het bierflesje, maar omdat Famke Louise met het plaatsten van het filmpje haar identiteit bekend heeft gemaakt. Zo oordeelt iemand dat hier haat wordt bestreden met haat. Een ander vindt dat de privacy van de jonge vrouw op ‘grove wijze wordt geschonden’.

Lees ook  Kick Out Zwarte Piet stopt ermee: 'Blij dat protesteren niet langer nodig is'

EXCUSES
Verder wordt het Famke Louise verweten hetzelfde te doen als de biergooister. ‘Niemand verdient het om op internet zo belachelijk te worden gemaakt’. Een ander schrijft dat de zangeres het filmpje weg moet halen. ‘Ook al was de actie van de vrouw dom en heeft ze mogelijk niet alleen gehandeld, het is niet de bedoeling iemand kapot te maken en publiekelijk aan de schandpaal te nagelen’.

Lees ook  Dief probeert Toms telefoon te stelen – karma slaat direct toe

De jonge vrouw heeft inmiddels tot twee keer toe haar excuses aangeboden. Ook smeekt ze de zangeres het filmpje te verwijderen. ‘Famke, ik vind het echt niet meer leuk dat je dit erop hebt staan wil je het alsjeblieft verwijderen? Ik heb je al een direct message gestuurd met sorry’ schrijft ze. Later op de avond reageerde ze opnieuw: ‘Dit vind ik echt niet meer leuk Famke’.

De zangeres heeft het filmpje inmiddels verwijderd. In een nieuwe post schrijft zij: ‘Case closed. Focus op het positieve, laat het meisje die dit gedaan heeft nu ook met rust. Ik hoop dat zij deze ervaring gebruikt om iets van haar leven te maken’.

Zo ziet de vriendin van Ajax-middenvelder Frenkie de Jong eruit

Chinese jongen gevonden op Utrecht CS, maar niemand weet wie hij is