in

Familie van vermoorde Daniël (9) werd afgeperst: “100.000 euro of je ziet Daniël niet meer levend terug”

Tante van 9-jarig Palestijns jongetje kreeg dinsdagochtend sms waarin losgeld geëist werd. Alles wijst erop dat de moord op de 9-jarige Palestijnse jongen Daniël het gevolg is van een afpersingszaak.

Dinsdagochtend kreeg de tante van Daniël een sms: “100.000 euro of je ziet Daniël niet meer levend terug”. De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vandaag alle vijf verdachten aangehouden.

Daniël verbleef al vier maanden samen met zijn moeder en twee andere vrouwelijke familieleden in het opvangcentrum van Fedasil in Broechem. Maandagavond ging de jongen met zijn fiets spelen aan blok C, maar hij keerde nooit terug. Zijn fiets werd teruggevonden, maar van Daniël was geen spoor. Woensdag werd de jongen dood teruggevonden op de terreinen van het asielcentrum. Hij was met handen en voeten vastgebonden en deels begraven in de gracht.

Lees ook  Koud weer op komst: volgende week waarschijnlijk krabben

Volgens de familie van Daniël ontving de tante van de jongen – die ook in het asielcentrum verblijft – dinsdagochtend een sms van een Engels telefoonnummer. Daarin werd losgeld geëist. “100.000 euro of je ziet Daniël niet meer levend terug”. Bronnen binnen het onderzoek bevestigen dat de sms waarin losgeld geëist werd een belangrijk element is in het onderzoek. Het lijkt er dus op dat het gaat om een afpersingszaak.

Lees ook  Doodsbange Sandro sluit overvallers op in winkel: 'Ik dacht dat ze mij dood zouden steken'

Vijf verdachten aangehouden
De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vandaag de vijf verdachten aangehouden. Dat meldt het Antwerpse parket. Ze zijn 19, 20, 21, 24 en 34 jaar oud en verschijnen dinsdag voor de raadkamer, die moet beslissen of ze ook nadien aangehouden blijven. Verschillende van de verdachten zouden net als de jongen en zijn moeder in het asielcentrum verbleven hebben.

De feiten zijn momenteel gekwalificeerd als gijzeling en moord, maar meer wil het parket daar voorlopig niet over kwijt. Ook het afpersingsverhaal bevestigt het parket vooralsnog niet.

21 geheimen die alle mannen hebben – maar nooit aan hun vriendin zullen vertellen

Wat is er toch met Britney Spears aan de hand?