in

Hij is 63, zij is 22, het verhaal van een liefde die geen leeftijd kent

Er wordt gezegd dat liefde geen leeftijd kent, en het is niet ongebruikelijk om stellen te zien met vele jaren verschil. Hoewel deze trend nu steeds vaker voorkomt, roept het nog steeds veel twijfels op. Onder de oppervlakte van een samenleving die nergens meer verbaasd over lijkt, zijn zeer sterke morele principes en vooroordelen nog steeds geworteld en moeilijk te negeren.

Dit neigt ertoe de echtheid van het gevoel in twijfel te trekken, alsof alleen min of meer dezelfde leeftijd een garantie is voor ware liefde. Jeffrey Oberman en zijn vrouw Alex zijn gewend aan de ietwat verbaasde blikken, roddels en kritiek. Hij is 63, zij is 22, ze zouden gemakkelijk vader en dochter kunnen zijn, of zelfs grootvader en kleindochter. Toch werden ze verliefd, trouwden ze en leven ze gelukkig samen. Het gebeurde allemaal bij toeval, dankzij hun gemeenschappelijke passie voor honden. Het was liefde op het eerste gezicht. De twee begonnen telefoontjes, e-mails en berichten uit te wisselen.

Lees ook  ´Roken wordt ook thuis verboden´

In het begin was het zwaar, niet alleen vanwege het leeftijdsverschil maar ook vanwege de afstand. Jeffrey woonde in feite in de Dominicaanse Republiek terwijl Alex in de Verenigde Staten woonde. Het gevoel was echter zo sterk en oprecht dat het elke moeilijkheid kon overwinnen.

De moeder van het meisje was erg sceptisch en in sommige opzichten terughoudend over deze relatie. Toen Alex vertrok om Jeffrey op te zoeken, waren de twee het zelfs eens over een “geheim woord” van veiligheid. Als het meisje dat woord aan de telefoon had gezegd, zou dat hebben betekend dat ze in gevaar was. Gelukkig was het niet nodig om het te gebruiken. Na slechts een jaar daten, trouwde het stel. De mening van anderen telt niet. Hun relatie is sterker dan ooit. De twee delen andere passies zoals schrijven en schilderen.

Lees ook  Zo ziet Terror Jaap uit ‘De Gouden Kooi’ er nu uit. Herken jij hem nog?

De obstakels zijn zeker niet voorbij voor Jeffrey en Alex. De samenleving zal hen blijven zien als een stel dat slecht bij elkaar past, bijna een “onnatuurlijke” match. Maar hun liefde is echt en laat zich door niets of iemand beïnvloeden.

Wat er in de toekomst ook kan gebeuren, nu zijn ze gelukkig omdat ze van elkaar houden.

Hond afgestaan aan asiel, omdat gezin baby verwacht

Holly moest gapen en kan sindsdien haar mond niet meer dicht doen