in

Duizenden gefokte leeuwen afgeschoten door jagers en gedood om te verwerken tot medicijn.

Rijke trofeejagers betalen duizenden euro’s om leeuwen in gevangenschap af te schieten, die in erbarmelijke omstandigheden gefokt en gehouden worden.

De gruwelijke en brutale industrie, die wijdverspreid is in Zuid-Afrika werd aan het licht gebracht na een jaar lang onderzoek van Lord Ashcroft.

Volgens Lord Ashcroft werden er op twee dagen tijd 54 leeuwen gedood in een slachthuis van een zogenaamde ‘eco-boerderij’.

Cliënten krijgen brochures toegestuurd met foto’s waarin ze een mannelijke leeuw kunnen uitkiezen om af te schieten in een afgebakende zone.

Daarvoor betalen ze tussen de 11.500 en 45.000 euro. Volgens het onderzoek van Ashcroft vindt 80 procent van dit soort leeuwenjachten plaats in de noordwestelijke provincie van Zuid-Afrika.

Lees ook  Kattenlijkje gevonden in Beijumerbos in Groningen: kat bewust in het vuur gelegd

De onderzoekers slaagden erin om een 11-jarige leeuw genaamd Simba te redden. Hij werd gefokt in gevangenschap en hij werd wereldwijd aangeprezen aan potentiële trofeejagers om te gedood te worden. De video onderaan dit artikel toont de vrijlating van Simba op een geheime plek ergens in Zuid-Afrika.

Volgens de onderzoekers zouden er in Zuid-Afrika 12.000 gefokt en gehouden worden in boerderijen, waarmee de verhouding met wilde leeuwen 4 op 1 bedraagt. Zuid-Afrika is het enige land ter wereld waar het fokken van leeuwen op grote schaal is toegelaten.

Lees ook  Leeuwen ontsnappen uit dierentuin vlakbij MAASTRICHT

Gevreesd wordt dat leeuwen en tijgers met elkaar gekruist worden om nog meer geld te verdienen. Dit proces kan tot genetische defecten en vroegtijdige sterfte leiden, maar het gewicht van de botten van deze hybride katten is zwaarder, zodat er meer ‘medicijn’ van gemaakt kan worden.

DEEL dit bericht met iedereen die je kent als ook jij vindt dat er meer internationale druk moet komen om deze praktijken aan banden te leggen!

Dit is wat buschauffeurs elke dag in de bus bij Ter Apel meemaken

Leuk babynieuws voor Robert ten Brink