in

Drink jij af en toe een biertje? Bekijk hier 7 redenen waarom bier drinken goed voor je is! Nummer 4 had ik niet verwacht!

Vind jij het heerlijk om af en toe een biertje te drinken? Dan heb ik goed nieuws voor je. Wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar matige bierdrinkers en ze kwamen met positieve resultaten. Bier drinken schijnt behoorlijk goed voor je te zijn MITS je het met mate drinkt natuurlijk.

1. Bier zorgt voor een betere botdichtheid
Bier bevat veel silicium. Deze stof zorgt ervoor dat het botweefsel beter wordt en dat zorgt weer voor steverige botten. Ook zorgt silicium ervoor dat de spierkracht toeneemt. Hoe donkerder het bier hoe meer silicium.

2. De kans op hart- en vaatziektes wordt vermindert door bier
Op de Amerikaanse Harvard Universiteit zijn wat studies gedaan over het verband tussen bier en hart- en vaatziektes. Wat blijkt: Af en toe een biertje zorgt ervoor dat je 25 – 40 % minder kans hebt op hart- en vaatziektes.

Lees ook  Piloot komt niet opdagen en daarop vliegt passagier maar zelf met toestel naar Alicante

3. Geen nierstenen meer door bier
Nierstenen kunnen behoorlijk pijn doen en je dag goed verpesten. Mensen die bier drinken hebben minder kans op nierstenen.

4. Lager cholesterol door bier
Ook bier vermindert je cholesterol. Wanneer je 2 biertjes per dag drinkt doet dit jouw cholesterol ten goede.

5. Verminderde kans op diabetes
Diabetes type 2 komt erg veel voor bij de Nederlandse bevolking. Wanneer je 2 biertjes per dag drinkt heb je een verminderd risico op diabetes type 2.

Lees ook  Vriendje maakt foute grap waardoor haar jurkje uit gaat

6. Bier kan helpen om kanker te voorkomen.
Duitse wetenschappers hebben hop bestudeerd en ze kwamen tot de conclusie dat hop de stof xanthohumol bevat. Deze stof zorgt er weer voor dat er minder testosteron wordt geproduceerd bij mannen. Een toename van veel testosteron zorgt weer voor een groter risico op prostaatkanker. (Dit komt veel voor bij mannen)

7. Bier verkleint de kans op dementie
Wanneer je af en toe een lekker biertje drinkt heb je minder kans om dementie te krijgen. In bier zit namelijk xanthohumal en deze stof helpt tegen stress. Stress is namelijk een belangrijke factor ter ontwikkeling van dementie. Daarom is het ook belangrijk om weinig te stressen.

6 belastingen die je portemonnee raken in 2019

Een broek aanpassen zonder hem aan te hoeven trekken? Met deze hack kies je altijd de goede maat!