in

Doodgeschoten tbs’er was beruchte vlogger Dennie M.

POORTUGAAL – De tbs’er die ontsnapte uit tbs-kliniek De Kijvelanden in Poortugaal en werd doodgeschoten door de politie, is de bekende en beruchte tbs-vlogger Dennie M. (37). Dat bevestigen diverse bronnen binnen en buiten de tbs-kliniek aan De Telegraaf.

Samen met medebewoner Antoni van H. (52) nam Dennie M. zondag de benen. De twee gijzelden een personeelslid van de kliniek.

Ze beschikten over een vuurwapen en een mes. Hoe de tbs’ers aan de wapens konden komen, wordt onderzocht.

Na een intensieve klopjacht werd Dennie M. doodgeschoten door de politie in Ochten. Van H. kon mede dankzij een fikse beet van een politiehond worden aangehouden.

Dennie M. zorgde de afgelopen jaren regelmatig voor grote verbazing omdat hij met een mobiele telefoon, die verboden is in de kliniek, filmpjes maakte over het dagelijks leven als tbs’er.

Lees ook  Vrouw door het lint bij Drive-In Mac: “Mijn kinderen eten geen frieten zonder saus”

Zo had hij vorig jaar een eigen YouTube-kanaal, dat hij onderhield vanuit tbs-kliniek De Rooyse Wissel in het Limburgse Oostrum.

Uitbraakpoging gefilmd
Hij liet een vervaarlijk broodmes zien en wiet die in de kliniek zou zijn geteeld. Een jaar daarvoor had hij De Rooyse Wissel ook al in verlegenheid gebracht.

Hij filmde destijds met zijn telefoon zijn succesvolle uitbraakpoging door het slot van zijn kamerdeur te forceren, waardoor hij langere tijd ongezien zijn kamer kon verlaten.

Dat zette hij vervolgens op zijn YouTube-kanaal. Daarop stonden in totaal zo’n 94 filmpjes die hij in het geheim had gemaakt.

Vier jaar eerder bestierde de tbs-vlogger vanuit de Groningse Van Mesdagkliniek een kanaal onder de naam Dutch Weirdo.

Lees ook  Kick Out Zwarte Piet stopt ermee: 'Blij dat protesteren niet langer nodig is'

Hij zette destijds zo’n 45 filmpjes online. Ook zorgde hij voor een relletje op Twitter, met tweets over zijn Marokkanenhaat en de vriendschap met Willem Holleeder, met wie hij had vastgezeten in de Rotterdamse gevangenis De Schie. Daar twitterde hij onder de naam Mr. Psycho.

M. kwam in de tbs-kliniek terecht vanwege zijn bijdrage aan de ontvoering en gijzeling van een 15-jarige jongen uit Scheveningen.

Op 30 december 2007 werd deze tiener geblinddoekt in de achterbak van een auto gestopt en vervolgens mishandeld.

Dennie M. kreeg hiervoor in hoger beroep een gevangenisstraf van vier jaar cel plus tbs met dwangverpleging.

Ook werd hij schuldig bevonden aan verboden wapenbezit. Wel werd hij destijds vrijgesproken voor doodslag op een agent en het bezit van kinderp*rno.

Vijf jaar cel geëist voor koppel dat ‘Florreke’ (63) uitbuitte en op terras liet slapen

Dode man (56) uit Boxmeer kwam door geweld om het leven