in

Dokters gaven 500 kg “dodelijk zwaarlijvige” man nog 3 maanden te leven. Dan valt hij 220 kg af…

Wat als je te horen zou krijgen dat als je niet afvalt, je nog maar 3 maanden te leven zou hebben? Dat is precies wat er gebeurde met de 42-jarige Stanley Hollar uit Rushville, Indiana in de VS. Het begon allemaal met een gesprek dat hij had met zijn dokter. In 2015, op 39-jarige leeftijd, was Hollar op zijn zwaarste en begon gezondheidsproblemen te krijgen.

Toen hij 500 kg woog zei de dokter hem dat hij zijn volgende verjaardag niet zou halen als hij niet zou afvallen.

Hollar had al andere gezondheidsproblemen omdat zijn been na een voetbalongeval geamputeerd moest worden. De verwonding leidde tot amputatie, en Hollar gaat sinds 1996 als geamputeerde door het leven.

De chirurgen hadden een gescheurde slagader niet opgemerkt omdat hij te groot was voor de MRI-machine.

Hij getuigde: “Nadat de dokter me dat vertelde, was het als een schop in het kruis.” Hij begon meteen aan zijn avontuur om af te vallen.

Lees ook  7-maanden oude baby gediagnosticeerd met coronavirus ondanks dat het gezin de juiste richtlijnen volgde

Hollar had altijd al gewichtsproblemen gehad, en het was iets waar hij gewend aan geraakt was. “Gewicht was altijd al een probleem. Zelfs als jong kind was ik al groot, en toen ik in de kleuterschool zat woog ik al 50 kg”, zei Hollar.

Hoewel zijn ouders hem erover aanspraken, beschouwde hij het nooit als een probleem. Hij aanvaardde het tot de noodlottige dag in het kantoor van de dokter.

Dus hoe viel hij 220 kg af? Het eerste jaar moest hij diuretica slikken om het overtollige vocht uit zijn lichaam te verwijderen. Dan kreeg hij een maagverkleining om de hoeveelheid voeding die hij verteerde te verminderen.

Op minder dan drie jaar tijd bereikte hij een gezond gewicht. “Ik doe nu vijf dagen per week aan fitness en tijdens het weekend ga ik wandelen”, zei Hollar. Hij verving suikerachtige snacks ook door fruit en groenten.

Lees ook  Meisje leert vreemde man kennen in discotheek. Later staat ze met een echte prins voor het altaar!

Hollar voelt zich nu veel beter. Terugkijkend bekent hij dat hij altijd wel een excuus had om gewicht bij te komen.

De volgende stap? Omdat hij dramatisch veel gewicht verloren had, bleef Hollar achter met overtollige huid. Hij zal nu een operatie ondergaan om het te verwijderen, vooral rond zijn been om zijn prothese opnieuw te doen passen.

Vorig jaar in september deed Hollar het ondenkbare. Hij eindigde een loopwedstrijd van 5 kilometer in zijn rolstoel. Maar hij hoopt ooit weer te kunnen wandelen. Hollar leidt zijn leven nu volgens een motto: “Elke nieuwe dag is een kans om je leven te veranderen.” Hij is een geweldige inspiratiebron voor iedereen die iets wil bereiken dat onmogelijk lijkt.

Verdrietig nieuws voor de moeder van Gerard Joling

Mariette (48): “Ik Heb Spijt van mijn kinderen”