in

Doe altijd de deksel dicht voordat je het toilet doorspoelt – dit is waarom

Belangrijke vraag voor iedereen die dit leest: doe jij het deksel naar beneden voordat je het toilet doorspoelt?

Voor degenen die nee hebben geantwoord, hier is wat informatie die ertoe kan leiden dat je dit gedrag verandert. Dit is de reden waarom je het deksel altijd moet dichtdoen voordat je gaat spoelen. Ja, je toilet is een echte bacterie bom. Dit is misschien geen nieuws voor je, maar er zijn manieren om deze verspreiding van bacteriën naar de rest van je badkamer te stoppen.

In een enkele gram uitwerpselen zitten 10 miljoen virussen, 1 miljoen bacteriën, 1.000 parasietencysten en 100 eieren van parasieten, meldt het bedrijf Initial. En die bacteriën kunnen weken overleven. De reden is de vochtige omgeving in het toilet. Elke keer dat je spoelt, schatten experts dat er ongeveer een miljoen bacteriën via het toilet naar buiten komen. En ze blijven niet in het toilet – tenzij je het deksel sluit.

Lees ook  Zó test je of je botten aan het ontkalken zijn of niet

Het toilet “werpt” miljoenen bacteriën uit die bijvoorbeeld op je tandenborstel terecht kunnen komen. Dit is goed gedocumenteerd sinds Dr. Charles Gerba zijn beroemde studie in 1975 publiceerde. Volgens de studie kunnen de bacteriën van E. coli tot zes uur in de lucht blijven.

Het toilet “niest” miljoenen bacteriën – die op je tandenborstel terecht kunnen komen
Kun je dan raden waar de bacteriën terecht kunnen komen? Op het tapijt, het bad, de handdoeken, de tandenborstel, de deodorant op de plank …

Lees ook  Janneke (36) verloor in een dag haar baan én haar man

Microben in het toilet kunnen tot 6 meter op je spatten. Dit is het ‘nies-effect’. Het is wat er gebeurt als een vol toilet bij het doorspoelen een wolk van kleine waterdruppeltjes produceert, die micro-organismen kunnen bevatten die geassocieerd zijn met urine en ontlasting.

Maar misschien is dit nog wel het belangrijkste:
“Het belangrijkste is om je handen goed te wassen. Gedurende ten minste twintig seconden moet je je handen goed wassen. Veel mensen gebruiken handzeep om niet besmet te worden. Zeep kan worden gebruikt als aanvulling, maar nooit desinfecterende middelen vervangen, “zegt Björn Hellquist, manager bij het hygiënebedrijf Initial in een persbericht.

Wauw: doe eens een aluminiumbal in de droger bij je was!

5-jarige belt iemand op om vervolgens haar vaders leven te redden