in

Dit voorbehoedsmiddel uit Zweden is ruim 400 jaar oud. Ik krijg dit beeld niet meer uit mijn hoofd

Veel van de dingen die we elke dag gebruiken, nemen we aan als vanzelfsprekend. We vragen ons niet af waar we ze aan te danken hebben, sinds wanneer ze bestaan, hoe ze ontstonden en hoe het was toen ze er nog niet waren. Hieronder vind je een overzicht van de oudst bekende huishoudelijke artikelen. Vergelijk ze maar eens met hun moderne tegenhanger van vandaag.

Kijk niet ze benepen: Deze 800 jaar oude zonnebril werd ontdekt in wat nu Canada is. Vermoedelijk moest hij de drager beschermen tegen verblinding van de zon.

Veiligheid voorop: In plaats van latexcondooms gebruikte men in Zweden in de zeventiende eeuw condooms uit schapenhuid. De condooms moesten gewassen worden met warme melk om soa’s te voorkomen.

Dit paar sokken is ongeveer 1.500 jaar oud en stammen uit het Oude Egypte. Maak je geen zorgen: voeten zagen er toen precies hetzelfde uit als nu. Deze sokken werden gemaakt om sandalen met een gesp in het midden te kunnen dragen.

Lees ook  ‘Goed mogelijk dat Oranjes er geen zin meer in hebben als ze minder geld krijgen’

Dit is met 3.300 jaar de oudste prothese ter wereld. Ook deze prothese dateert uit het Oude Egypte.

De oudste beha ter wereld werd gedragen in Oostenrijk tussen 1390 en 1485.

Vroeger was er weinig privacy op de openbare toiletten, maar men beschikte wel over een automatische spoeling: onder deze 2.000 jaar oude toiletten bevond zich een stroom water die rechtstreeks naar de rivier leidde.

De oudste kauwgom komt uit Finland en is ongeveer 5.000 jaar oud. Het werd gemaakt van de schors van berkenbomen en werd wellicht gebruikt om mondinfecties te genezen.

Lees ook  Dakloze man huilt na kappersbezoek – deze make-over is werkelijk levensveranderend

These boots are made for walking: deze mocassin gaat al 5.000 jaar mee en werd aangetroffen in een grot in Armenië. Het linkse exemplaar werd echter niet gevonden.

Wellicht niet zo cool als de huidige jeans: deze broek komt uit het westen van China en is ongeveer 3.300 oud.

Dit bijzondere stuk is de ongelofelijke 40.000 jaar oud. Het gaat om het oudste muziekinstrument ter wereld dat in het zuiden van Duitsland werd aangetroffen. De eerste muziekinstrumenten werden gemaakt van de beenderen van vogels of van de tanden van mammoets.

Vanuit hedendaags opzicht lijken dit echt rariteiten. Maar wat zullen onze nakomelingen binnen 2.000 jaar van onze smartphones en elektrische tandenborstels vinden?

DEEL deze unieke “alledaagse” voorwerpen met je vrienden!

Hij verkr*chtte haar op de garagevloer. Maar wat haar man dan doet is nog veel gruwelijker

Het begon als een zere keel, toen werd zijn voet zwart en nu loopt hij kans te sterven. De reden hiervoor is zo eng