in

Dit nachtkastje heeft een aansluiting voor je frituur en opslag voor frikandellen!

De commerciële frikandellen werd in 1954 gelanceerd in de Nederlandse stad Dordrecht. Slagersknecht Gerrit de Vries maakte gehaktballen die hij aan de horeca verkocht.

Door een wijziging in de Warenwet moest hij zijn product, dat in de smaak viel bij zijn klanten, veranderen. Zijn oplossing was de vorm maar niet het recept te wijzigen: van de bal maakte hij een worst. De naam voor zijn product werd hem door een vrouwelijke snackbarhouder van Duitse afkomst ingefluisterd: daar bestond de Frikadelle, een platte gehaktbal.

Lees ook  André Hazes blundert er op los tijdens concert bij De Vrienden Van Amstel Live.

De Vries nam die naam over: frikadel (zonder N). Maar we zijn hier natuurlijk niet vanwege de historie van onze bruine staaf.

Frikandellen frituren vanuit bed
Maar wat wil een liefhebber van deze bruine staaf vol afvalvlees nog meer dan een frituur naast het bed. Nou, de ‘SOBRO Nightsstand’ is al beschikbaar vanaf ongeveer 600 euro. Je hebt een koelvak en diverse aansluitingen voor elektra, zoals je frituur. Klinkt als een hoop centen, maar het is natuurlijk geen geld voor het frituren vanuit bed. Ontbijtje klaar vóór je aan je dag begint, perfect!

Lees ook  Vrouw gaat naar dokter na zich een week duizelig te voelen - ontdekt vreemde, netachtige uitslag

Holly moest gapen en kan sindsdien haar mond niet meer dicht doen

Vader verwaarloosde campingjongen hoort vijf jaar cel eisen: ‘Hoe kun je een 8-jarige zo beschadigen?’