in

Dit is waarom je nu altijd een bakje water in de tuin zou moeten zetten

Een bakje water moet er van af kunnen!

Er is de afgelopen tijd zo weinig neerslag gevallen, dat we officieel kunnen spreken van een van de droogste jaren in de Nederlandse geschiedenis. Niet zo gek ook dat waterbedrijven waarschuwen voor een mogelijk watertekort.

En ook precies de reden dat je een bakje water in de tuin moet zetten.

Aanhoudende droogte
Er valt momenteel weinig regen, daarnaast is er kans op een beetje regen, maar dit maakt geen einde aan de droogte. Officieel is er nog geen dreigend tekort, maar wel drukken waterbedrijven ons op het hart om zuinig om te gaan met water. Voor de landbouw en de planten in de tuin is het ook niet heel prettig dat het lange tijd niet heeft geregend. Ook voor dieren is de aanhoudende droogte niet heel erg fijn: zij moeten op sommige plekken erg hun best doen om water te kunnen vinden.

Lees ook  Jongen op zoek naar getuigen: “Wie heeft gezien wie deze dode puppy’s gedumpt heeft?”

Egels
Momenteel komen veel egels te overlijden omdat ze geen water kunnen vinden. Hierdoor proberen ze op andere plekken hun water te vinden, waardoor het vaak voorkomt dat ze worden overreden. Stichting Vogel- en Dierenopvang de Bonte Piet benadrukt dan ook dat het belangrijk is om een bakje water in de tuin te zetten. Zo hebben egels drinkwater tot hun beschikking en hoeven ze geen voor hun gevaarlijke tochten te maken op zoek naar water. Zet jij vandaag nog een bakje water in de tuin?

Lees ook  Levend verbrand: dierenrechtenactivisten filmen wreedheden op de vleesmarkten in Indonesië

Frans Bauer heeft een complete transformatie ondergaan! Herken jij hem nog?

Wat moet je doen als je gebeten wordt door een kwal? Dit is het antwoord!