in

Dít is waarom je altijd nieuwe kleren moet wassen voordat je ze aantrekt!

Nieuwe kleren gekocht? Meteen wassen!
Als je nieuwe kleding hebt gekocht, kan je vaak niet wachten om je aanwinsten aan te trekken en jezelf te showen aan de wereld. Zodra wij thuis komen trekken we de kaartjes van onze nieuwe trui af en sjorren we het ding meteen over ons hoofd, maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet zo’n goed idee is?

Velen gaan ervan uit dat de nieuwe kleding die we kopen schoon is, maar niets blijkt minder waar!

Lees ook  Man met een gigantische onderkin van 6 kilo krijgt een metamorfose

Tientallen keren gepast
Nieuwe kleding direct dragen kan zelfs impact hebben op je gezondheid. Kleren uit de winkel zijn helemaal niet zo hygiënisch als we denken. Bedenk maar eens dat jouw nieuwe shirt misschien wel tientallen keren is gepast door anderen of hoe vaak-ie op de grond is gevallen. Je kunt nieuwe kleding dus het beste even in de wasmachine doen voordat je het aantrekt.

Lees ook  Déze schoonmaakfouten maakt iedereen; je huis wordt er alleen maar viezer van!

Chemische stoffen
Daarnaast worden er tijdens het maakproces veel chemicaliën gebruikt, waarvan sommige voor een geïrriteerde huid kunnen zorgen en zelfs uitslag kunnen veroorzaken. De stoffen worden voornamelijk gebruikt om schimmels tegen te gaan en om de stof zacht te houden. Heel fijn dat ze je kleding mooi houden, maar het is dus wel belangrijk dat je de kleren eerst even wast.

Dít is de reden waarom je een wattenbolletje in je prullenbak moet doen. Wij doen dit voortaan altijd!

Ruiken je handdoeken zuur? Met dit middel verdwijnen vieze geurtjes direct!