in

Dit is de reden dat veel mensen ineens een veiligheidsspeld dragen

Op social media duiken deze al een tijdje allerlei foto’s op van mensen die een veiligheidsspeld op hun kleding dragen. Waarom doen ze dit?

Sinds de uitslag van de presidentsverkiezingen in Amerika neemt het aantal foto’s snel toe. De eerste speldjes werden gespot rond de Brexit periode.

Sinds de uitslag van het Brexit-referendum werden er in Groot-Brittannië veel meldingen gedaan van racisme.

Om loyaliteit aan alle bevolkingsgroepen te tonen gingen mensen toen massaal een veiligheidsspeld dragen.

En dit is precies de reden waarom na de presidentsverkiezingen in Amerika het aantal veiligheidsspeldjes op social media snel groeit.

Lees ook  Doutzen Kroes heeft ze lekker losjes in de tas hangen

Donald Trump heeft tijdens zijn campagne meerdere keren neerbuigende uitspraken gedaan tegen onder andere vrouwen, Mexicanen en moslims.

Met een veiligheidsspeld op hun kleding willen Amerikanen hun steun betuigen aan iedereen die zich zorgen maakt over de veranderingen die gaan komen wanneer Trump aan de macht is.

Wanneer iemand een veiligheidsspeldje draagt wil men hiermee uitdragen, zonder een woord te zeggen, dat zij immigranten, vluchtelingen en alle anderen die zich bedreigd voelen door haat en racisme een hart onder de riem steken.

Lees ook  Zo ziet de vriendin van Ajax-middenvelder Frenkie de Jong eruit

Mensen die een speldje dragen, dragen geen haat maar bieden veiligheid en een vriendelijk gezicht.

”Ik geef om jullie en zal er alles aan doen om xenofobie, seksisme, racisme en de discriminatie van minder validen te bestrijden” schrijft iemand op Instagram.

Hoe denk jij hierover? Zou je ook een veiligheidsspeldje dragen? Laat het ons weten in de commends en deel dit bericht met je vrienden en familie op Facebook.

Haar zoontje wilde niet in zijn kamer slapen dus maakte ze DIT in zijn kamer..

Meisje krijgt in de klas te horen dat ze zwanger is, maar dan..