in

Dit is de geheime schuilnaam van prinses Beatrix

Ook andere leden van het Koninklijk Huis gebruiken weleens een schuilnaam
Van ziekenhuisbezoeken tot tafeltjes reserveren in een restaurant: als lid van de Koninklijke familie moet dat natuurlijk zo onopvallend mogelijk gebeuren. De oplossing? Schuilnamen! Zo gebruikte prinses Beatrix deze vrolijke naam.

Zomervakantie in een kampeerwagen
Stel je eens voor: prinses Beatrix, rillend onder de buitendouche en worstelend met het stapelbed in een echte pipowagen. En dat allemaal onder een andere naam. In de jaren vijftig bracht de prinses onder de naam Dientje Rozeknop een stuk of wat zomervakanties door in een kampeerwagen. Deze wagen was van barones Sophie Booy-Van Randwijck en stond in het Zeeuwse Westenschouwen, zo meldt de PZC. Prinses Beatrix en barones Sophie waren goed bevriend. Beatrix was zelfs bruidsmeisje bij het huwelijk van barones Sophie van Randwijck met Thijs Booy in 1954. In 1953 logeerde de toenmalige kroonprinses voor het eerst in de kampeerwagen. Zij werd toen naar Zeeland gestuurd om de gevolgen van de Watersnoodramp met eigen ogen te zien.

Lees ook  Dit is de reden waarom prins Harry continu aan zijn trouwring friemelt

Vakantieverblijf
De kampeerwagen staat er nog steeds, aan de rand van de duinen. De stichting Sophie, opgericht na het overlijden van de barones in 2009, heeft de kampeerwagen omgetoverd tot een een vakantieverblijf voor zieke mensen. Onder de naam ‘kamperen bij Sophie’ biedt de wagen nu rust en ontspanning aan mensen die dat goed kunnen gebruiken.

Lees ook  Jongetje van 5 geprezen als een held nadat hij aanbood om beenmerg aan zijn jongere broertje te doneren.

Andere schuilnamen
Ook prinses Alexia heeft al meerdere schuilnamen op haar, eh, naam staan. Zo deed ze mee aan een wedstrijd onder de naam ‘Alexia Marcela.’ Toen de prinses met een lelijke beenbreuk in een Oostenrijks ziekenhuis belandde, werd ze daar ingeschreven onder de naam Alexandra Huber. Een duidelijke knipoog naar de naam van haar vader! Ook die is welbekend met het gebruik van pseudoniemen. Zo reed onze koning (toen nog als kroonprins) in 1986 de Elfstedentocht onder de naam W.A. van Buren.

In onderstaande video is te zien in welke kampeerwagen prinses Beatrix in de jaren vijftig verbleef:

David (21) gebruikt foto Grapperhaus tegen zijn coronaboete

Politie rukt uit nadat man pups vastplakt met tape en erover opschept op Facebook.