in

Dit bad trekt gifstoffen uit je lichaam, bevordert je spieren en je zenuwstelsel, remt ontstekingen en is goed voor je bloedsomloop

Verschillende culturen gebruiken al eeuwen bitterzout of Epsomzout (ook bekend als magnesiumsulfaat) omwille van de talrijke voordelige eigenschappen voor het ontgiften van het lichaam, om te tuinieren en in het huishouden. Het is goedkoop en eenvoudig verkrijgbaar. Het zout heeft zijn naam te danken aan de zoutbronnen in Epsom in Engeland. Het zout is anders dan andere zouten omdat het puur magnesium en sulfaat bevat. Beide stoffen hebben actieve bestanddelen die goed zijn om het hele organisme te ontgiften.

Het wordt door de huid geabsorbeerd en komt zo in de bloedbaan terecht. De huid is een poreuze membraan die het zout absorbeert en giffen verwijdert. Als het aan badwater wordt toegevoegd wordt dit proces nog versneld dankzij “omgekeerde osmose”, waardoor gevaarlijke stoffen uit het lichaam verwijderd worden, en waardoor in ons systeem ruimte wordt vrijgemaakt voor magnesium en sulfaat.

Lees ook  Als de vrouw verneemt dat ze oma wordt, is ze dolblij. Maar als ze haar kleinkind ziet, verandert plotseling alles

Magnesium is belangrijk voor meer dan 325 enzymen, verzacht ontstekingen, versterkt het zenuwstelsel en de spieren, geeft de bloedsomloop een boost en levert meer zuurstof in het hele lichaam.

Sulfaten zijn nodig voor een gezonde huid, zenuwweefsel en gewrichten. Het mengsel verwijdert giffen en zorgt ervoor dat belangrijke proteïnen in het hersenweefsel en de gewrichten worden opgebouwd.

Zwangere vrouwen, mensen die aan hart- en vaatziektes leiden en mensen met open wonden zouden eerst hun dokter om raad moeten vragen alvorens een bad met Epsomzout te nemen.

Dit is hoe je bitterzout of Epsomzout in je bad gebruikt:

Je moet 40 minuten de tijd nemen omdat je lichaam 20 minuten tijd nodig heeft om giffen te verwijderen, en nog eens 20 minuten om de mineralen optimaal te absorberen. Vul een warm bad met de volgende hoeveelheden

Epsomzout:

  • Kinderen onder de 30 kg: een half kopje zout
  • Kinderen tussen 30 – 50 kg: een kopje zout
  • Personen tussen 50 – 75 kg: anderhalf kopje zout
  • Personen tussen 75 – 100 kg 2 kopjes zout
    Voor elke 25 kg meer voeg je nog eens een half kopje toe
Lees ook  Slecht nieuws voor Frans Bauer – Veel sterkte!

Bijkomende tips:

Om de antioxiderende voordelen van dit bad nog te verbeteren, kan je een half kopje olijfolie toevoegen. Dit is goed voor de huid en bevat polyfenolen. Ook gember of cayennepeper is goed om het bad warmer te maken om zo meer giffen uit te zweten.

Vermijd zeep want het zal het detox proces verstoren en de werking van de mineralen verstoren.

Ga jij dit badje eens proberen? Of heb je er al ervaring mee? Laat het ons weten in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

“Papa, waarom zit je rug vol met bloed?”, vraagt de 6-jarige geschokt. Even later zal dit het leven van de vader redden!

Deze vrouw ontdekte in de mobiele telefoon van haar man berichten die haar hart braken. Maar het werd nog erger toen ze DIT over zichzelf las