in

Deze soort dromen zijn gelinkt aan dementie

Als je deze dromen hebt, kan het een voorbode van dementie zijn
Dromen doen we allemaal weleens. Hoewel gebeurtenissen in dromen zelden in het echt gebeuren, kan een bepaald type droom wel iets over je gezondheid zeggen. Regelmatig nachtmerries hebben kan bijvoorbeeld betekenen dat er iets in je brein niet goed zit.

Nachtmerries
Of je ze nu onthoudt of niet: we dromen ’s nachts allemaal. Toch geldt voor een soort droom dat we ze ’s ochtends nog wél herinneren, en dat zijn nachtmerries. Vaak word je dan gedesoriënteerd en paniekerig wakker om je vervolgens te realiseren dat het een droom was. Voor sommigen geldt echter dat ze trappen en schreeuwen in hun slaap en dat kan gelinkt worden aan dementie.

Lees ook  Bij deze snelheid kan een flitspaal je niet meer flitsen

Slaapgedragsstoornis
Vaak nachtmerries hebben kan worden veroorzaakt door het zogenoemde remslaapgedragsstoornis (RBD). Mensen met deze stoornis hebben vaak gewelddadige dromen waarin ze ook trappen en schreeuwen. Onderzoekers kwamen erachter dat mensen met RBD vaak op latere leeftijd een neurologische ziekte ontwikkelen, zoals Parkinson of dementie. Het gaat hierbij om een hoog percentage. 80 procent van de mensen met RBD krijgt later te kampen met een neurologische ziekte.

Lees ook  In de vrouwengevangenis kan het plezant zijn: deze bloedmooie dames zijn achter de tralies beland (foto’s)

Ziekte van Parkinson
“Om de een of andere reden zijn de cellen in het REM-slaapgebied de eerste cellen die ziek worden”, vertelt neuro-onderzoeker John Peever van de Universiteit van Toronto aan Live Science. De aangetaste cellen verspreiden zich dan sneller naar de hersenen en daar worden andere gebieden beïnvloed, wat de ziekte van Parkinson of dementie kan veroorzaken. “Remslaapgedragsstoornis is de bekendste voorbode van het begin van de ziekte van Parkinson”, stelt de onderzoeker.

Wildpoepende vrouw opgepakt – Meerdere agenten onder de poep

Modelijn Maxime Meiland komt regelrecht van AliExpress