in

Deze man verborg iets afgrijselijks onder zijn deken. Toen hij haar naar buiten bracht moest ik huilen!

Waarschuwing: Dit artikel bevat foto’s en beelden die op sommige lezers schokkend kunnen overkomen.

Cubby, een straathond uit India, zat dagenlang in een donker hoekje van een verlaten en vervallen huis. Iedereen kon zo zien dat het dier zwaargewond was, maar niemand wist wat te doen. Uiteindelijk belde iemand met een hart voor dieren de dierenwelzijnsorganisatie Animal Aid Unlimited, die onmiddellijk ter hulp schoten. Toen de redders het huis betreden, waaide hen een vreselijke stank tegemoet. Ze konden zich niet voorstellen in deze omgeving nog iets levend aan te treffen.

Toen het reddingsteam Cubby uiteindelijk vond, hadden ze zich aan een zwaargewonde hond verwacht, maar op wat ze zagen waren ze niet voorbereid. Zoiets hadden ze nog nooit gezien: het dier had een grote, gapende wonde op zijn hoofd. De schedel van de hond lag open en zijn hersenen lagen bloot!

Lees ook  Temptation Milou totaal onherkenbaar - Zo ziet ze er nu uit!

Pas toen ze dichterbij kwamen, zagen ze de omvang en de ernst van de situatie. De hond was er erg slecht aan toe: de wonde was helemaal ontstoken. Maar de redders verloren de hoop niet. Ze namen Cubby mee en waren vastberaden om hem te genezen.

Cubby verzette zich aanvankelijk om met de redders mee te komen. Maar met enkele aaitjes en veel overredingskracht, konden ze Cubby overtuigen om hen te vergezellen. Om de hond niet onnodig bang te maken en om hem te beschermen tegen kijklustige blikken, wikkelden ze hem in een deken en droegen hem zo naar hun auto.

De eerste prioriteit in het opvangcentrum was zijn wonde behandelen. Hoewel dit niet iets is voor gevoelige zielen, is het wel fascinerend om te zien met hoeveel zorg de redders de wonde spoelen en desinfecteren.

Nadat de wonde gereinigd was, kon een verband aangelegd worden.

Lees ook  Meisje (6) zwaargewond na aanrijding met vuilniswagen

De redders gingen ervan uit dat Cubby zonder hun tussenkomst binnen enkele uren gestorven zou zijn. Tijdens het daaropvolgende genezingsproces zag iedereen dat Cubby elke dag vooruitgang boekte. Eindelijk kwam de grote dag: de verbanden konden verwijderd worden. Iedereen was dolblij om te zien dat de wonde inderdaad genezen was.

Vandaag is Cubby een gelukkige en gezonde hond. Zijn stralende ogen spreken boekdelen en hij kwispelt vrolijk met zijn staart.

We zullen wellicht nooit weten hoe zijn verwondingen ontstonden. Maar wat telt, is dat hij het vandaag uitstekend maakt. Het is goed om te weten dat er nog mensen zijn met een hart voor dieren die zich dagelijks om hun lot bekommeren. Hoedje af voor de mensen van Animal Aid Unlimited die ons steeds weer blijven verbazen met hun spectaculaire reddingen.

DEEL dit bericht met elke dierenliefhebber die je kent!

Mama filmt baby die kronkelt van de pijn. Dan ziet ze recht in het zicht het ondenkbare!

Japanse astronaut na drie weken in de ruimte al 2 centimeter gegroeid