in

De oplossing tegen bevroren autoruiten? Een zakje water!

Deze virale hack kan je veel tijd besparen. We staan massaal te krabben ‘s ochtends, dankzij het koude weer dat over ons land trekt.

Een vervelend klusje, maar het moet toch gebeuren. Ga je namelijk zonder goed zicht de weg op, dan riskeer je een flinke boete. Niet alleen zonde van je geld, maar bovendien levensgevaarlijk.

Met deze virale truc maak je bevroren autoruiten binnen een mum van tijd schoon. Voor iedereen die een hekel heeft aan krabben.

Zakje water
Voor als je je afvroeg waar al die mensen met hun plastic zakje naartoe gingen: ze gaan hun ruiten schoonmaken. Deze truc is namelijk heel simpel.

Lees ook  Vrouw laat zich met een trechter voeren door haar vriendje zodat ze de dikste op aarde kan worden

Je vult een plastic zakje met lauwwarm water (niet te heet!) en haalt dit zakje voorzichtig over de bevroren autoruiten. Je zult zien dat het ijs smelt en je ruiten zo weer schoon zijn.

Onze tip is om nog wel even met een schone doek het gesmolten water weg te wrijven, want dit bevriest natuurlijk snel weer. Hieronder zie je de truc in werking.

Heet water
Het wordt afgeraden om warm water over je bevroren autoruiten te gieten. Dit komt omdat de tegenstelling van warm en koud te groot is, waardoor het ruit kan barsten als er al een klein barstje in zit.

Lees ook  Nutella-fans opgelet: Deze supermarkt heeft Nutella potten van 3 kilo! En ze gaan als warme broodjes!

Hier zal dan namelijk water in gaan zitten, wat uitzet als het vriest. Zo wordt een klein sterretje al gauw een grote barst.

Pas deze truc daarom alleen toe als je autoruit helemaal heel is en gebruik altijd lauwwarm water, geen heet water.

Waarom je meteen moet tanken wanneer je tank nog maar voor een kwart gevuld is

Zo ziet de vriend van Eva van de Wijdeven eruit