in

David (21) gebruikt foto Grapperhaus tegen zijn coronaboete

David vindt de boete die hij kreeg niet eerlijk. Hij zat met twee vrienden in een auto en kreeg een boete voor het negeren van de coronaregels. Maar nu uit foto’s blijkt dat minister Grapperhaus zich op zijn huwelijk ook niet aan deze regels hield wil David van zijn boete af.

Hij moest om en nabij de vierhonderd euro betalen. Samen met een vriend zou hij met de Thalys naar Parijs gaan. Een andere vriend bracht hen naar het station en daar kregen ze een bekeuring. “Omdat we bij elkaar in de auto zaten en niet tot één huishouden behoorden voldeden we niet aan de coronaregels. Dus kregen we een boete. Ik wil me natuurlijk wel aan de regels houden maar ik kende deze jongens hartstikke goed, en hun families ook en iedereen was gezond.”

Lees ook  Politietop wist al langer van racistische appjes agenten, maar greep niet in

Maar dat maakte de agent niets uit, ze werden op de bon geslingerd. “Het kromme vind ik dat de agent bij het uitschrijven van de boete heel erg dichtbij me stond. En bovendien: waarom moet ik me aan de regels houden en de minister die verantwoordelijk is niet?”

Verzet
David heeft zich bij een advocatenkantoor gemeld en gaat de foto van Grapperhaus gebruiken wanneer hij verzet instelt tegen zijn boete.

Advocaat Jan Visscher vindt dat er überhaupt door alle coronaboetes een streep kan worden getrokken. “Als je verzet instelt tegen je coronaboete dan zou ik zeker deze situatie nu met Grapperhaus naar voren brengen”, zegt hij tegen EditieNL. “Waarom krijg ik een boete en komt de minister van justitie hiermee weg? Dat zorgt voor rechtsongelijkheid. Dan kun je zeker aanvoeren. Ik ben benieuwd wat de rechter hierover zegt.”

Lees ook  Wat is carnaval en waarom vieren we het eigenlijk? Dit is het antwoord!

‘Voelt zuur’
Visscher strijdt al langer tegen de onduidelijke gronden van een coronaboete hij riep de website coronaboete.nu in het leven. “We zijn ermee begonnen na de protesten op de Dam. Er is toen gekozen om niet op te treden en geen boetes uit te delen. Dat voelde zuur. We riepen toen op om een streep te zetten door alle coronaboetes maar dat wilde Grapperhaus niet. De ontwikkelingen van nu maken het er niet beter op.”

Knot: Nederland moet lonen verhogen voor sterkere euro

Dit is de geheime schuilnaam van prinses Beatrix