in

Dakloze man overleed dagen nadat gemeente zijn slaapzak had afgenomen.

De dakloze man die in de buurt van een gemeentehuis dood werd aangetroffen, had eerder zijn slaapzak moeten afgeven aan lokale gemeenteraadsleden. De dakloze man, alleen gekend als Kev (66), werd dood aangetroffen op een parking in Bournemouth, Dorset (VK). De vriend die hem aantrof, zei dat enkele dagen eerder enkele mensen van de gemeente van Bournemouth Borough zijn “slaapzak en bezittingen verwijderd hadden.”

De gemeente kwam eerder al onder vuur te liggen voor het spelen van doedelzakmuziek in bus- en trainstations om daklozen weg te jagen. Verder kochten ze enkeltjes om hen te dwingen de gemeente te verlaten.

De anonieme vriend, die Kev al 18 maanden kende, zegt: “Ik legde mijn hand op hem om hem te begroeten en toen zag ik dat er iets niet klopte.”

Lees ook  Miljuschka Witzenhausen schaamt zich nergens voor en laat haar achterwerk zien!

“Enkele weken geleden nam de gemeente zijn slaapzak af. Ze zien het als afval, maar ze beseffen niet dat slaapzakken datgene zijn wat deze dakloze mensen warm houdt.”

De vriend zegt dat Kev niet dronk of drugs nam, en hem nooit om iets gevraagd had. Hij zei: “Ik pendel elke dag door Bournemouth en hij zat elke dag op de hoek van de straat. Dat deed me de eerste keer stoppen. Ik vroeg hem of hij oké was en we begonnen een praatje te slaan.”

“Toen ik hem geld gaf, vroeg ik me af of het naar drank of drugs zou gaan, maar hij deed niets van dat alles. Hij rookte alleen roltabak. Voor het overige vroeg hij nooit iets van me.”

Lees ook  Man bijt hond in de mond om te voorkomen dat zijn Jack Russel verscheurd zou worden.

Claire Matthews van een lokale liefdadigheidsinstelling zei: “We delen slaapzakken uit aan dakloze mensen, maar we kregen berichten dat de gemeente ze afneemt om de straten schoon te maken.”

Ze zei dat Kev vier keer per week naar haar soepkeuken kwam en erg populair was bij de vrijwilligers.

Eerder deze maand zorgde de gemeente van Windsor ook al voor ophef. De voorzitter van de gemeenteraad riep op om de dakloze bevolking voor het koninklijke huwelijk in mei buiten te schoppen. Simon Dudley schreef de lokale politie aan met het verzoek om de dakloze mensen voor het huwelijk in mei te verjagen.

Koe met alleen maar twee achterste poten loopt rechtop zoals een mens.

André Hazes blundert er op los tijdens concert bij De Vrienden Van Amstel Live.