in

Blinde man met geleidehond moet in trein staan omdat niemand plaats wil afstaan

Een man met zijn blindengeleidehond moest in de trein staan, nadat geen enkele passagier hun plaats afstond.

De 30-jarige Jonathan Attenborough vertelde aan The Sun dat hij herhaaldelijk vroeg of er een plaats beschikbaar was, tijdens een rit tussen het Schotse Edinburgh en Perth (zo’n 70 kilometer) afgelopen maandag.

De man geeft aan dat hij “het vertrouwen in de mensheid” verliest, nadat hij een half uur naast een treindeur moest staan.

Daarnaast hekelt hij de rol van ScotRail (De Schotse NS equivalent) tijdens zijn reis uit een nachtmerrie.

Lees ook  Maanden celstraf geëist voor ver krachting vrouw in Radewijk

Jonathan legde uit dat het voor blinden en slechtziende mensen belangrijk is om te zitten, zodat ze niet gedesoriënteerd raken. Hij vreesde ook dat iemand per ongeluk op zijn hond Sam zou trappen.

“Het is moeilijk om vast te houden, om mijn evenwicht te bewaren op een trein in beweging, en ook om mijn hond tegelijkertijd vast te houden om er zeker van te zijn dat hij het ook goed maakt.”

Lees ook  Ziekelijk: nietsvermoedende wandelaar bewusteloos geslagen met baksteen (video)

Afgelopen dinsdag deed Jonathan zijn beklag op Twitter en kon rekenen op veel steun. Veel mensen kunnen niet begrijpen waarom niemand zijn plaats afstond. Sterker nog, niemand reageerde zelfs op zijn verzoek, ze lieten hem simpelweg staan.

Is het zo moeilijk voor mensen om hun plaats af te staan? Het zou simpelweg doodnormaal moeten zijn om op te staan voor iemand die een plaatsje meer nodig heeft!

André Hazes: Ik hou gewoon van een wat rijpere vrouw

Anouk krijgt bakken met kritiek van fans na deze post op Instagram: