in

Bestrijdt onder meer keelpijn en oorinfecties met knoflook, een krachtig middel tegen virussen en bacteriën

Waar denk je aan als je het woord knoflook leest? Vampiers verjagen misschien, maar vooral toch de associatie met koken zal als eerste in je opkomen. Knoflook is zowel gedroogd als vers dan ook een veelgebruikt ingrediënt die als smaakmaker dient in vele gerechten. Als je knoflook even niet door een culinaire lens bekijkt dan kom je erachter dat deze plant ook over eigenschappen beschikt die heel goed voor je zijn. Het blijkt namelijk een zeer effectieve natuurlijke bestrijder van bacteriën en virussen. Hier lees je waarom knoflook voor je gezondheid onmisbaar kan blijken te zijn.

Knoflook bevat net als bosui en prei een stofje genaamd allicine dat een belangrijke rol speelt bij het voorkomen dat kankercellen kunnen ontstaan. Antioxidanten zoals tocopherol en flavonoïdden zijn in ruime mate aanwezig en dragen bij aan onder meer het beperken van de schade die vrije radicalen aanrichten.

Lees ook  Trein botst tegen vrachtwagen op overweg Roermond, bekijk de beelden

Saponines zijn andere stoffen die goed zijn voor de gezondheid. Zij zijn in ruime mate aanwezig in knoflook. Zij helpen bij het beheersen van slecht cholesterol en bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Alle zonet genoemde voordelen zijn min of meer al lange tijd bekend. Maar in een onderzoek dat is uitgevoerd door het Institute for Health and Nutrition Research in Ethiopië wordt het volgende gesteld. Door de naar verluid aangetoond geneeskrachtige eigenschappen in knoflook zou het oorontstekingen, verkoudheid, hoesten, oorontstekingen en longontstekingen die het gevolg zijn van een infectie, kunnen bestrijden.

Bovendien kan knoflook gebruikt worden als oordruppels zodat middenoorinfecties kunnen worden behandeld. Wil je een huisgemaakte remedie bereiden dan heb je daarvoor nodig: 3 eetlepels kokosolie, 2 eetlepels olijfolie en 5 gepelde knoflooktenen.

Lees ook  Zomerstorm Francis komt eraan: kans op windkracht 9 met zeer zware windstoten

Doe het volgende: verhit de kokosolie, voeg de olijfolie en de geperste knoflooktenen toe. Door elkaar roeren en een half uur laten rusten. Het mengsel kan worden bewaard in een glazen pot die van tevoren is gesteriliseerd.

Het mengsel dient op topische wijze gebruikt te worden, d.w.z. dat je het aanbrengt op de plekken waar het nodig is. Smeer het dus uit over de borst in geval van hoesten, op de neusgaten bij verkoudheid en een druppel in het oor in geval van oorontsteking. Alvorens het in te nemen adviseren we dat je contact opneemt met je huisarts om te controleren of er bepaalde voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden voor het gebruik of dat er redenen zijn het niet in te nemen.

Deze vrouw moet misschien naar de gevangenis omdat ze zwerfkatten te eten heeft gegeven

Foto van Sylvie Meis zonder make-up gaat het hele internet over!