in

Moslims Nederland: Zijn wij nog wel veilig

‘Een zeer laffe, onmenselijke en barbaarse daad’, noemt het Nederlandse het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) de aanslag in het Nieuw-Zeelandse Christchurch. Ze vragen zich af of ze nog wel veilig zijn in Nederland.

De Nederlandse moslimgemeenschap is zeer geschrokken “Het is een zeer laffe, onmenselijke en barbaarse daad om zo, deze nietsvermoedende mensen, tijdens het gebed te vermoorden”, stelt het CMO in een verklaring. “Onze gedachten gaan uit naar de families en nabestaanden van de getroffenen.”

Lees ook  Slachtoffer (55) zware mishandeling Nijmegen: 'Omstanders dachten dat ik was doodgeschopt'

Intens verdrietig
De moslimgemeenschap is intens verdrietig volgens het CMO en voelt zich verbonden met alle slachtoffers en met de bevolking van Nieuw-Zeeland.

“Deze terroristen hebben steeds hetzelfde doel met hun zieke en onmenselijke daden om de samenlevingen te ontwrichten, het zaaien van angst en opzetten van groepen tegen elkaar. Wij roepen iedereen op niet mee te gaan met dit duivelse plan.”

Lees ook  Vrouw (24) beschoten in Rotterdam

Wake in Amsterdam
Op de Dam in Amsterdam was vanavond een wake voor de slachtoffers van de aanslag. Die werd door enkele tientallen mensen bijgewoond.

“Ook in Nederland creëren extreemrechtse partijen een klimaat waarin mensen makkelijker de stap zetten naar geweld jegens vreedzame medeburgers”, schijft initiatiefnemer Comité 21 Maart in een verklaring die door meerdere organisaties wordt ondersteund. “Christchurch staat niet op zichzelf.”

Hoe deze rijkeluisdochter zich schaamteloos naar binnen loog bij een topuniversiteit

Walvis slikt duiker in, waarna hij hem weer uitspuugt