in

Haar organen waren nog niet ontwikkeld en haar huid was flinterdun. Wanneer ze het detail aan haar voet zien, verstijven ze.

Niemand dacht dat ze zou overleven. Manushi werd geboren met een paarse tint en woog amper 400 gram. De kansen dat ze zou overleven waren vrijwel nihil. Nu verspreidt haar verhaal zich over de hele wereld.

Het begon allemaal op 15 juni 2017. De 48-jarige Seeta uit India was in haar 28e zwangerschapsweek en dat was veel te vroeg om te bevallen.

Tijdens haar zwangerschap was de bloeddruk van Seeta zo hoog dat het gevaarlijk werd. Een echografie onthulde iets wat zij of niemand wilde horen. De bloedstroom bereikte de placenta niet meer en dat zou fataal kunnen zijn.

De dokters werden gedwongen om een onverwachte en riskante beslissing te nemen: een noodkeizersnede. Dat was op 15 juni 2017.

Toen het meisje geboren werd, had haar voetje de grootte van de vingertippen van haar vader Giriraj. De kleine baby woog amper 400 gram en was 21 centimeter groot. Om dit een beetje in perspectief te plaatsen: een baby moet minstens 2,5 kg wegen om als gezond beschouwd te worden.

Lees ook  Dief probeert Toms telefoon te stelen – karma slaat direct toe

Manushi ademde niet toen ze ter wereld kwam. De longen van een pasgeborene volgroeien namelijk pas tijdens de 34e week. Maar ondanks alles besloot haar familie om niet op te geven. Het kleine meisje werd naar de afdeling intensieve zorgen overgebracht en aan de beademingsmachine gelegd.

Haar organen waren nog niet ontwikkeld en haar huid was flinterdun.

“Toen de baby geboren werd, waren we niet zeker wat er zou gebeuren. Een baby van deze omvang redden, was een grote uitdaging”, zei dokter Sunil Janged. “Na zeven weken kon Manushi melk eten, en begon ze geleidelijk zelfstandig te ademen. Haar hersenen en ogen begonnen eveneens te ontwikkelen. Tijdens haar verblijf in het ziekenhuis kreeg ze verschillende bloedtransfusies.”

Maar Manushi is meer dan een gewoon meisje. “We besloten om het leven van de baby te redden en al haar medische hulp te geven die ze nodig had. Dat deden we om te laten zien dat alle meisjes beschermd zouden moeten worden”, zegt de dokter. Hij legt uit dat in de provincie Rajasthan pasgeboren meisjes vaak gedood worden, gewoon omdat ze meisjes zijn. En aan die praktijk moet een einde komen.

Lees ook  Vermiste bejaarde vrouw dood aangetroffen

Haar kansen op overleving waren minimaal, maar ondertussen mocht ze eindelijk naar huis. Ze is nu 7 maanden oud en weegt 2,4 kg.

Mama Seeta (48) en papa Giriraj (50) zijn afkomstig van Rajasthan en al 33 jaar getrouwd. Ze zeggen dat hun dochter een wonder is en daar kunnen we het moeilijk niet mee eens zijn!

“Ze vocht en vocht en overtrof alle verwachtingen … en haalde het!, zei haar moeder.

Het is inderdaad kristalhelder dat Manushi een kleine vechter is!

André Hazes blundert er op los tijdens concert bij De Vrienden Van Amstel Live.

Pony’s werden door parochieraadslid na ernstige verwaarlozing in eigen uitwerpselen achtergelaten.