in

Bethany kreeg een donker vlekje op haar gezicht en deed er niks mee – Dit is haar gezicht nu

Als de foto’s van deze moeder je niet zullen overtuigen om heel goed in de zon op te letten, zal niet het doen.

De zomer heeft zijn intrede gedaan en dat betekent voor veel mensen: zon, zee en strand. Maar, het is van levensbelang om goed op te letten met de zon. Volgens kanker.nl krijgt maar liefst een op de zes Nederlanders huidkanker.

Deze moeder uit Austin, in het zonnige Texas, had de gevaren van de zon altijd onderschat. Echter, zo’n drie jaar geleden, merkte ze dat er een donker vlekje op haar voorhoofd was verschenen.

Op dat moment was Bethany Gambardella-Greenway zwanger, dus ze verweet de vlek aan een hormonale verandering, aldus The Mirror.

Lees ook  1 shot van dit drankje verbrandt vet van je buik, rug, dijen en nog veel meer

Uiteindelijk wendde Bethany zich tot een arts, maar de dermatoloog dacht dat het een onschuldige vlekje was. Maar hij had het mis.

18 maanden later begon de vlek groter te worden. Artsen ontdekten dat het een heel agressieve vorm van huidkanker was: desmoplastisch melanoom.

De artsen probeerden de vlek te verwijderen, maar het was te laat. De kanker had zich verspreid naar zowel de lymfeklieren als de botten. Bethany moest in oktober 2016 met radiotherapie beginnen.

“Bestraling was het slechtste deel. Een hel. Mijn keel deed pijn, mijn huid was bedekt met wonden, ik verloor mijn gevoel voor smaak en mijn haar,” schreef Bethany op Facebook.

Nadat ze de behandelingen eindelijk achter zich had gelaten, was Bethany 18 kilo afgevallen. Haar lichaam zou nooit meer hetzelfde zijn.

Lees ook  Melissa (57) werd door haar kinderen in de steek gelaten. Daar zullen ze nu wel spijt van hebben

Vandaag heeft Bethany geen kanker meer en hoeft ze geen radiotherapie meer te ondergaan. Ze koos ervoor om openlijk over haar strijd te praten en haar onbewerkte, soms harde foto’s online te delen.

Nu wil ze andere mensen bewust maken van de gevaren en aanmoedigen zonnebescherming te gebruiken. Bethany wil dat niemand ooit hoeft te ervaren wat er met haar gebeurde.

“Alsjeblieft, stop met zonnebaden en naar de zonnebank gaan. Een tint is geen gezonde gloed, het is een beschadigde huid,” aldus Bethany.

Wijze woorden die we allemaal in ons achterhoofd zouden moeten hebben.

Man begraaft hond levend op strand, beestje net op tijd gered

Leven Miljuschka Witzenhauzen eist z’n tol: ‘Ze is ingestort’