in

Anja (68): Ik heb een spetterend s*ksleven

In de rubriek ’Tussen de lakens’ vertellen vrouwen over hun s*ksleven. Dit verhaal komt van Anja (68). De afgelopen twintig jaar was ze alleen, maar nu heeft ze de liefde opnieuw gevonden. „Ik had nooit gedacht dat ik weer zo’n spetterend s*ksleven zou krijgen.”

„Mijn man Ed kreeg kanker en was zes jaar ziek. Het was de heftigste tijd van mijn leven. Ik voedde twee pubers op en moest niet alleen met mijn eigen emotie, maar ook met hun verdriet dealen.
En daarnaast was ik mantelzorger; Ed heeft een heel zwaar en slopend ziektebed gehad. We hadden een goed huwelijk, dat ik afscheid van hem moest nemen, vond ik niet te verdragen. Aan een andere man moest ik totaal niet denken.

Prestatiedrang
Na Eds overlijden, richtte ik me volledig op de kinderen. Zij hadden mij keihard nodig. Aan mijn eigen verdriet kwam ik niet toe.

Ik heb ze door hun middelbare schooltijd heen gesleept en ze ook heel intensief begeleid tijdens hun vervolgopleidingen. Misschien was dat een soort prestatiedrang. Dit mocht niet mislukken; ik was vader en moeder tegelijk.

Uitgesloten
Mijn vriendinnen begonnen er wel eens over: ’Zou je niet weer eens willen daten?’ Ik kapte dat resoluut af. Ik moest er niet aan denken. Dat er überhaupt ooit weer een andere man in mijn leven zou komen, was wat mij betreft uitgesloten. Ed was de liefde van mijn leven. Ik had er vrede mee dat er nooit een vervolg zou komen.

Lees ook  André Hazes blundert er op los tijdens concert bij De Vrienden Van Amstel Live.

Datingsite
Toen de kinderen wat ouder werden, begonnen ze er ook wel eens over. ’Mam, waarom schrijf je je niet in op een datingsite?’ Ik kon daar alleen maar om lachen. Ik, op een datingsite? Het idee alleen al.

Toch heb ik het een jaar geleden gedaan. Ik miste iemand in mijn leven, het begon me echt op te breken dat ik alleen woonde. De kinderen woonden inmiddels allang niet meer thuis en ik had echt last van het empty nest syndrome.

Voorbestemd
Het was raak bij de eerste date. Thea bleek een schot in de roos. We hadden uitgebreid over en weer gemaild; voordat we met elkaar afspraken, verstreken er zeker drie maanden. Ook hij had zijn partner verloren.

En hoewel we daar niet al te veel over spraken, schept dat verlies wel een band. We zijn even oud en ook Theo heeft twee dochters. Vanaf het eerste moment dat we elkaar zagen, leek onze liefde voorbestemd.

Spetterend
Het overviel me. Ik had nooit gedacht dat ik na Ed nog een keer verliefd op iemand zou kunnen worden. En ik had al helemaal nooit verwacht dat ik ooit weer zo’n spetterend s*ksleven zou krijgen.
Met Ed is dat altijd fantastisch geweest. Totdat hij ziek werd, deden we het zeker drie keer per week. Na zijn overlijden heb ik echt bijna twintig jaar geen man in me gevoeld. Die eerste keer met Theo was sensationeel.

Lees ook  Mama hoort verpleegster en dokter tijdens keizersnede schreeuwen en overhandigen haar de grootste baby die ze ooit gezien hebben.

 Huilen
Ik moest vreselijk huilen toen ik klaarkwam, Theo begreep dat. Het is heel moeilijk dat je ineens een ander bemint. Hoewel, ineens… Maar Theo was wel weer mijn eerste.

Het voelde een beetje als verraad, terwijl ik zeker weet dat Ed dit alleen maar zou toejuichen. We wonen sinds een maand samen en ik heb het idee dat ik aan mijn tweede jeugd ben begonnen. Ik ben smoorverliefd. En ja, ook op je 68ste kun je nog dagelijks s*ks hebben.

Geluk
Ik heb mijn geluk hervonden. Theo en ik hebben een muur vrijgemaakt waar we twee prachtige foto’s van onze partners hebben opgehangen. Zij zijn er nog steeds voor ons, die liefde is niet over. We zijn niet jaloers, we koesteren de momenten die we met hen hadden.

En ik denk dat het gedeelde verlies onze liefde alleen maar sterker maakt. Onze vier dochters kunnen het overigens geweldig met elkaar vinden. Wij denken allebei dat onze overleden partners dit in de hemel met elkaar hebben bekokstoofd.

Jonge vader, wiens vrouw hoogzwanger is, wordt onwel achter het stuur en overlijdt

Melding van huiselijk geweld: buurman blijkt FIFA te spelen