in

Als je eenmaal weet wat er in de French fries van McDonald’s zit, walg je!

In feite zijn er 10 ingrediënten in de frietjes van McDonald’s die maken dat je er ver weg van zou moeten blijven. Ik bedoel, hoeveel ingrediënten heb je eigenlijk nodig om simpele friet te maken? Grant Imahara van de geweldige wetenschapsshow Mythbusters deed de verbluffende ontdekking toen hij een McDonald’s bezocht en probeerde te achterhalen waar hun frietjes nu echt van gemaakt worden.

“Ik weet wat jullie denken”, zei hij toen hij voor de patatmachine stond. “Dit lijken aardappelen, maar zijn het wel echt aardappelen?”

Het korte antwoord is: nee.

De volgende ingekorte lijst van ingrediënten werd aangetroffen in de frietjes van McDonald’s:

  • Aardappelen
  • Koolzaadolie
  • Sojaolie
  • Gehydrogeneerde sojaolie
  • Rundvlees smaakstof
  • Gehydrolyseerde tarwe
  • Gehydrolyseerde melk
  • Tertiaire butylhydroquione (TBHQ)
  • Dimethylpolysiloxaan
  • Dextrose
Lees ook  Als de vrouw verneemt dat ze oma wordt, is ze dolblij. Maar als ze haar kleinkind ziet, verandert plotseling alles

De drie daders op deze lijst zijn TBHQ, dimethylpolysiloxaan en gehydrogeneerde sojaolie.

Dimethylpolysiloxaan

Hoe onuitspreekbaar deze naam ook klinkt, blijkt dat deze substantie gevaarlijk kan zijn. Het bevat immers vaak fomaldehyde, hetgeen giftig is. Het wordt beschouwd als een kankerverwekkende stof.

TBHQ

TBHQ is een soort fenol. Het zorgt ervoor dat de frietjes niet slecht worden. Nooit …

Waar het nog in zit? In biodiesel!

In laboratoriumproeven op dieren werden schadelijke gevolgen aangetoond voor de lever, neurotoxische effecten en verlammingen.

Lees ook  Vrouw merkt dat water niet meer wegloopt en ontdekt dan DIT in het doucheputje (foto)

Gehydrogeneerde sojaolie

Dit klinkt best natuurlijk maar dat is het niet. Gezondheidsexperts omschrijven dit “als het ergste soort vet, erger dan verzadigde vetten.”

Het goede nieuws:

In een verklaring aan Global News liet McDonald’s weten:

“Nadat we goed naar onze consumenten geluisterd hebben en sommige van de uitdagingen geïdentificeerd hebben, creëerde McDonald’s een transparante communicatielijn via het interactieve, online Vraag en Antwoord platform.”

Dat is goed. Ze zijn tenminste transparant over wat er in hun voedsel zit. Maar we weten nog niet of ze daadwerkelijk iets gaan veranderen, maar het is een begon.

DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Moeder van 4 kinderen wilden gesteriliseerd worden, maar wordt in plaats daarvan zwanger van een DRIELING

Heb je je ooit afgevraagd waarom de knopen op een blouse van mannen en vrouwen aan verschillende kanten zitten? Dit is de reden achter dit mysterie