in

Als haar dochter huilend onder de douche zit, onderneemt de moeder razendsnel actie. Niet wetende wat er precies met haar gebeurde

Grace Yeats is een gelukkig meisje van tien jaar oud. Ze woont met haar familie in Nieuw-Zeeland en houdt van sport en muziek. Maar als ze op een dag symptomen van de griep krijgt, zal haar leven voorgoed veranderen.

Aanvankelijk vermoedt haar moeder niets ergs als Grace hoofdpijn en lichte griep krijgt. Maar dan vindt de moeder haar dochter huilend in de douche, met zo’n pijnlijke benen dat ze het niet meer aankan. Ze rijden onmiddellijk naar het ziekenhuis, waar ze nog eens uren moeten wachten. Ondertussen verslechtert haar toestand zienderogen. Maar niemand kon vermoeden dat dit de laatste dag zou zijn dat Grace zou praten.

Ook de artsen zijn radeloos. Graces ondergaat een lumbaalpunctie. Daarbij wordt met een lange nagel rechtstreeks vloeistof uit het beendermerg getrokken. Dan volgt de verschrikkelijke diagnose: Grace lijdt aan Basalganglien Necrose.

Lees ook  Deze baby heeft nog nooit in haar leven suiker gegeten. Kijk eens hoe ze er nu uitziet!

Het ziekenpersoneel omschrijft haar toestand zo: “Haar hersenen worden aangevallen en langzaam afgebroken.” De artsen kunnen, buiten pijnstillers toedienen, niets doen.

Grace krijgt alsmaar extreme aanvallen te verduren. Ze kan niet spreken, noch lopen, en nog nauwelijks bewegen. Maar in haar hoofd is ze mentaal helemaal gezond. Grace gebruikt een tablet om met de buitenwereld te communiceren, tenminste als de pijn even minder is. De ziekte verspreidt zich alsmaar verder. Grace ondergaat verschillende zware en riskante operaties. Maar niets kan haar kapot krijgen. Ondanks haar toestand blijft ze van het leven houden.

Ze is nu 13 jaar oud, en hoewel haar toestand een beetje verbeterd is, moet ze nog de klok rond verzorgd worden. Op dit moment is het onzeker of Grace ooit weer zelfstandig zal kunnen leven. De artsen zijn al blij met elk klein stapje vooruitgang en proberen vooral de pijn te verlichten.

Lees ook  Doutzen Kroes heeft ze lekker losjes in de tas hangen

De behandelingen die Grace moet ondergaan zijn extreem duur. Daarom riep haar moeder een crowdfundingcampagne in het leven. Ongeveer 1.000 mensen doneerden samen zo al bijna 20.000 euro. De hulp is overweldigend en Grace’s moeder is erg dankbaar voor elke gift. Maar het meest dankbaar was ze nog toen Grace na een van de vele operaties haar ogen opende: ze zei het alfabet op! Dit was een enorme stap voorwaarts, en ook de artsen zijn diep onder de indruk. In de onderstaande video kunnen we dit magische moment bekijken.

Grace is een echte vechter. Hopelijk herstelt ze helemaal en kan ze snel een pijnvrij leven leiden.

DEEL dit bericht om deze dappere meid te steunen!

Als de 19-jarige een stekende pijn tussen haar benen voelt, kijkt ze naar beneden. Ze kan nauwelijks geloven wat daar piept

Moeder is geschokt, als ze ziet dat artsen duivelshoorntjes bij haar 5-jarige zoontje hebben geïmplanteerd