in

Aanvankelijk dachten de dokters dat Matilda “gewoon” een paar blauwe plekken had. 2 weken later vocht ze voor haar leven.

De zwangerschap van Rebecca was moeilijk geweest, en omwille van het overtollige vocht rond de baby, besloten de dokters om de bevalling vroegtijdig in te leiden. Niemand had enig idee dat er iets fout was met de kleine Matilda, tot ongeveer een half uur na haar geboorte.

Toen ze ter wereld kwam, had ze een grote, blauwe plek op haar gezicht die verder liep langs een kant van haar gezicht. Eerst dachten de dokters dat het gewoon een blauwe plek was – dan zagen ze hun vergissing in.

Een half uur later vertelde de dokters dat het een moedervlek was.

Twee weken later kreeg Matilda de diagnose van het Sturge Weber syndroom, een zeldzame neurologische huidziekte die ook verlamming, leermoeilijkheden en epilepsieaanvallen veroorzaakt.

Matilda werd algauw zo ziek dat ze naar het Adler Hey Children’s Hospital in Liverpool, Engeland, werd overgebracht.

Lees ook  Vrouw gaat naar dokter na zich een week duizelig te voelen - ontdekt vreemde, netachtige uitslag

Op enkele dagen tijd had de vreugde van de ouders plaatsgemaakt voor bezorgdheid. Ze wisten niet of ze hun dochter nog levend zouden zien.

Bovendien leerden ze dat Matilda twee gaten in haar hart had. Maar ze was een kleine vechter, en hoewel de kans groot was dat ze het niet zou overleven, maakte ze het toch door de operatie.

Nu begon Matilda met een laserbehandeling om de moedervlek te laten verwijderen. Maar het zou 16 jaar kunnen duren alvorens het helemaal weg is.

“Om de zoveel maanden ondergaat ze behandeling, en de laser doet haar nog meer rood kijken. Nadien is haar gezicht bedekt met zweren, die dan weer geleidelijk wegtrekken”, vertelde de vader van Matilda, Paul, aan de Daily Mail.

“Mensen denken dat we slechte ouders zijn – dat we de schuld hebben aan hoe Matilda eruitziet.”

Lees ook  Pijn door fietszadels: 'Vrouwen durven geen s*ks te hebben omdat het er zo heftig uitziet'

Ondanks de regelmatige, pijnlijke laserbehandelingen, is Matilda echt een gelukkig meisje. Maar er zijn veel mensen die Matilda nastaren. Mensen beweren dat Paul en Rebecca hun dochter te dicht bij een radiator hadden gezet en zo verbrand was.

De ziekte zorgde er ook voor dat Matilda vrijwel blind is.

Ze kan evenmin wandelen. Maar dankzij een speciaal looprekje, was ze toch in staat om zelf enkele pasjes te zetten.

Het hele leven van Matilda was een gevecht, maar desondanks heeft ze een glimlach voor iedereen die ze ontmoet. Papa zegt dat ze een koppig meisje is, het is op haar manier of helemaal niet!

De familie richtte een GoFundMe pagina op om geld in te zamelen voor een nieuwe rolstoel voor Matilda.

Hij werkte 25 jaar lang als parkeerwachter en werd miljonair. De geniale oplossing van de man bracht duizenden mensen aan het lachen.

Grap van de dag: Bruidegom probeert het slipje van zijn vrouw aan te trekken.