in

9-jarige jongen leeft lang genoeg om een naam te kiezen voor pasgeboren zusje alvorens te overlijden.

Toen de negenjarige Bailey Cooper te horen kreeg dat hij nog maar enkele dagen of weken te leven had, was hij vastbesloten om lang genoeg vol te houden om zijn nieuwe babyzusje nog te kunnen ontmoeten. Hoewel de kanker over zijn hele lichaam uitgezaaid was, kon hij zijn kleine zusje nog in de armen houden en haar Millie noemen alvorens hij op kerstavond zou overlijden.

Bailey vocht al 15 maanden tegen kanker nadat hij in de zomer van 2016 de diagnose van Non-Hodgkin lymfoomkanker kreeg. Waarvan de dokters aanvankelijk dachten dat het een virale infectie was, bleek een zeldzame vorm van kanker te zijn. De vader van Lee legt uit dat ze hoopten de kanker in een vroeg stadium te kunnen genezen.

“Toen wisten we niet veel. Toen we hem naar het ziekenhuis brachten, dachten we dat alles wel goed zou komen”, vertelde hij aan de Bristol Post. “Maar de pijn werd erger en erger, en de oncoloog vertelde ons dat verdere behandeling nodig was.”

Lees ook  Politie vindt 7 stinkende zakken als ze erin kijken moeten ze overgeven!

Bailey begon met chemotherapie en steroïden, en in februari 2017 ging hij in remissie. Maar tijdens de paasvakantie kreeg de familie een telefoontje dat de jongen hervallen was en dat de behandeling opnieuw opgestart moest worden.

“Hij moest opnieuw chemo ondergaan”, zei Lee. Op dat moment kregen ze te horen dat Bailey 70 procent overlevingskans had.

“De dokters zeiden ons dat Bailey voor de rest van zijn leven de gevolgen zou dragen van de ziekte. Hij kreeg een stamceltransplantatie”, gaat Lee verder.

Helaas moesten de dokters eind augustus 2017 vaststellen dat de kanker stadium vier bereikt had. De kanker was uitgezaaid naar zijn longen, borst, lever en maag. Lee en Rachel moesten hun zoon vertellen dat hij nog maar enkele dagen of weken te leven had.

“Bailey was amper negen jaar oud maar we waren erg open”, zei Lee.

“We zeiden het hem vlakaf. Hij stortte in en zei dat hij niet alleen wilde gaan. We bleven bij hem en na enkele uren was het nieuws doorgedrongen. Hij gaf ons een glimlach en zei: ‘Laten we naar huis gaan.’”

Lees ook  Schoolmeisje (12) “geëlektrocuteerd in bad nadat haar telefoon die aan het opladen was in het water viel.”

De volgende drie maanden waren vreselijk voor het gezin, met de kennis dat Bailey Kerstmis niet zou overleven. Maar Bailey was vastberaden om zijn jongste zusje te leren kennen. “De dokters zeiden dat hij zou overlijden voor de geboorte van Millie”, zei Rachel. “Maar dat deed hij niet.”

“Hij vocht en onderweg naar het ziekenhuis zei hij dat we haar Millie zouden moeten noemen”, aldus de moeder.

“Hij knuffelde haar en deed alles wat een oudere broer zou doen – haar verversen, wassen en voor haar zingen.” Bailey werd op 22 december naar het verzorgingstehuis overgebracht. Op kerstavond overleed hij omringd door familie. “We moeten verder voor Bailey”, zei Rachel. “Tijdens onze laatste momenten samen zei hij: ‘Je mag maar 20 minuten huilen. Je moet voor Riley (zijn broertje) en Millie zorgen.”

Ze eet haar favoriete voeding en sterft 21 dagen later. Nu waarschuwt haar familie iedereen over dit voedsel.

Meisje werd 10 keer zo snel ouder dan haar vriendjes. Nu is ze op 8-jarige leeftijd overleden.