in

8 voedingswaren die je nooit moet eten als je een auto-immuunziekte hebt

Er zijn niet minder dan 80 soorten auto-immuunziekten. Hoewel de naam waarmee ze bekend zijn kan variëren, blijven de symptomen van een auto-immuunziekte (of ziekte) relatief constant. Waaronder:

  • Pijn op de borst
  • Koorts
  • Vermoeidheid
  • Haaruitval
  • Mondzweren
  • Gezwollen lymfeklieren
  • Gezwollen en pijnlijke gewrichten
  • Rode uitslag op het lichaam en gezicht

Zoals de naam al aangeeft, brengen auto-immuunziekten het immuunsysteem in het gedrang waardoor het de getroffen plek (en) beschadigt. Het vermogen van het lichaam om zichzelf tegen infecties te beschermen, is aangetast. Het gevolg is dat cellen van het immuunsysteem zich hechten aan verschillende delen van het lichaam, zoals de gewrichten, weefsels, zenuwen, organen en klieren, waardoor het gebied / de gebieden wordt beschadigd.

Veel voorkomende auto-immuunziekten zijn lupus, psoriasis, reumatoïde artritis en multiple sclerose. Inflammatoire darmaandoeningen, de ziekte van Graves, coeliakie en type 1 diabetes worden ook geclassificeerd als auto-immuunziekten. Er zijn ontzettend veel mensen die lijden aan een auto-immuunziekte. De ziekte begint tijdens de volwassenheid, en vrouwen hebben meer kans op de diagnose van de aandoening dan mannen.

Lees ook  Maanden celstraf geëist voor ver krachting vrouw in Radewijk

DIEET EN AUTOIMMUNE STORING (AD)
Een verhoogde ontstekingsreactie is een veel voorkomend symptoom of een auto-immuunziekte. De overproductie van cytokinen veroorzaakt de ontsteking van lichaamsweefsel. Reumatoïde artritis (RA) biedt een voorbeeld van dit effect. Overtollige cytokinen in de gewrichten veroorzaakt pijn en ontsteking.

Aldus is dieetbeheer een belangrijk aspect bij het behandelen van AI’s. En natuurlijk wil je ook weten welk voedsel je moet vermijden. Laten we, met dit in gedachten, naar het belangrijkste punt van dit artikel gaan.

HIER ZIJN ACHT VOEDINGSWAREN DIE JE NOOIT MOET ETEN ALS JE EEN AUTOIMMUNE-STORING HEBT:

GEFRITUURD ETEN:
Hoewel we weten dat het knapperige beslag dat de bovenste laag gefrituurd voedsel vormt ongezond is, is de hoge temperatuur de oorzaak van de ontstekingsreactie. Gefrituurd voedsel wordt gekookt tussen 180 en 190 graden. Dit produceert een neurotoxische chemische stof genaamd acrylamide om samen met het beslag te vormen. Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Toxicology Letters, veroorzaakt het neurotoxine oxidatieve stress via de ontstekingsreactie.

Lees ook  Steun voor Grapperhaus brokkelt af: helft Nederlanders wil dat hij aftreedt

GERAFFINEERDE KOOLHYDRATEN:
Witte bloemproducten, ook wel bekend als “geraffineerde koolhydraten”, breken snel af tijdens de spijsvertering en veroorzaken een piek in de bloedsuikerspiegel. Een plotselinge stijging van de bloedsuikerspiegel stimuleert een agressieve ontstekingsreactie. Dit veroorzaakt vaak de symptomen van zwelling, gewrichtspijn en spierpijn bij auto-immuunziekten.

Er zijn nog meer voedingswaren waar je voor moet oppassen, maar er zijn ook voedingswaren doe je goed kunnen helpen.. Ga snel naar de volgende pagina om deze te zien!

Onderzoek bevestigd: Je koffie zwart drinken kan een teken zijn dat je een psychopaat bent

21 geheimen die alle mannen hebben – maar nooit aan hun vriendin zullen vertellen