in

73-jarige man overleden na zware mishandeling Arnhem; vijf jongeren nog spoorloos

De man die woensdagavond in de Spijkerstraat in Arnhem zwaar werd mishandeld door vijf jongeren, is overleden aan zijn verwondingen.

De daders zijn op de vlucht geslagen. De 73-jarige man raakte zwaargewond, werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar enkele uren later overleden, aldus de politie.

De mishandeling vond plaats rond 21.20 uur, waarna de jongeren vluchtten. Na het incident lag er een fiets midden op de Spijkerstraat, vermoedelijk was deze van het slachtoffer.

De daders hadden volgens het burgernetbericht zwarte kleding aan. Wel droeg één van de jongens een trui met witte capuchon.

Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. De politie doet groot onderzoek en de omgeving was daarom ruim afgezet. Via burgernet is rond 23.30 uur bekend gemaakt dat de verdachten nog niet zijn gevonden.

Lees ook  Man crasht met ontvoerd zoontje (7) na wilde politieachtervolging

Waarom de groep de oudere man te lijf ging is volgens de politie nog niet bekend. De politie kamt vandaag de buurt uit en vraagt iedereen die iets weet om desnoods anoniem informatie door te geven.

‘Monsterlijke misdaad’
De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch was woensdagavond ter plaatse. Hij spreekt van een ‘afgrijselijke, monsterlijke misdaad’ die grote impact heeft op de Arnhemse samenleving.

Over de toedracht is nog weinig te zeggen, meldt Marcouch. Of het slachtoffer en de daders elkaar kenden, is nog niet duidelijk. ,,We weten alleen dat het slachtoffer mishandeld is door meerdere mannen.”

Lees ook  Dokter snijdt hoofdje van baby tijdens keizersnede. De baby overleed omdat het bloeden niet gestopt kon worden.

Duidelijk is wel dat er geen verband bestaat met een steekpartij die woensdagavond bij het station plaatsvond. De burgemeester roept getuigen op zich zo snel mogelijk te melden bij de politie.

,,We zetten alles op alles om deze misdadigers te grijpen. Mijn gedachten gaan uit naar familie en bekenden van het slachtoffer.”

Vermiste Celine (15) uit Berghem verbleef in Den Haag, verdachte aangehouden: ‘Echt zo’n eenzaam type’

Alligator ‘neem flinke hap’ uit man terwijl hij naast hem zwemt