in

6-jarige in twee gescheurd na vaak voorkomende vergissing. Nu trekt mama aan de alarmbel voor alle ouders!

Een gordel dragen kan een kwestie van leven of dood zijn. Dat horen we keer op keer. En gelukkig, is dat iets wat we allemaal respecteren en doen zonder erover na te denken. Maar ik herinner me dat dit anders was toen ik jonger was. Ik vond het eerder ongemakkelijk om een gordel te dragen, en toen mama en papa even niet kijken, schoof ik hem onder mijn oksel. Maar ik had geen idee aan welk gevaar ik me blootstelde.

In plaats daarvan zijn heel veel kinderen en ouders zich niet bewust van de risico’s van een gordel die niet op de gepaste manier wordt omgedaan. Dan zijn er nog ouders die hun kleintjes in een autostoeltje zetten, zonder dat ze de vereiste lengte hebben, wat ook erg gevaarlijk kan zijn.

Lees ook  Wauw! Yolanthe Cabau toont haar strakke lijf op nieuwe Insta-foto

De 6-jarige Samantha Swartwout was met haar vader onderweg naar huis toen ze plotseling op een boom knalden. Samantha liep zware verwondingen op en werd bewusteloos naar het ziekenhuis overgebracht. Haar buik werd bijna in twee gescheurd, en de dokters moesten haar zwaar gewonde buik terug aan elkaar naaien.

De dokters moesten geavanceerde technologie nodig om al haar organen op hun plaats te houden. De vader van Samantha kwam er vanaf met significant minder verwondingen, en dat had ook voor Samantha het geval kunnen zijn. Moest ze op een verhoogstoeltje hebben gezeten en haar gordel correct omgegespt zou hebben.

Naar aanleiding van het ongeval leed Samantha aan posttraumatische stress en vreselijke nachtmerries.

Nu wil de moeder van Samantha, Shelly Martin, andere ouders waarschuwen hoe slecht het kan aflopen wanneer hun kinderen te vroeg zonder autostoeltje rijden.

Lees ook  Dit wil je als baasje niet meemaken: Hond sterft door vleesetende bacterie die zelfs dierenartsen niet kennen

“Het vergt maar een minuutje om je kind correct in een autostoeltje te zetten”, vertelde Shelly. “Het zal bijna een jaar duren voordat ze helemaal genezen is. Samantha zal binnen enkele maanden een nieuwe operatie moeten ondergaan.”

“Ze is ook bang om zichzelf te zijn”, zei ze. “Er zijn zoveel dingen die bij de nasleep van zo’n ongeval komen kijken.”

Moest Samantha op een correcte manier in een autostoeltje gezeten hebben, dan had dit allemaal vermeden kunnen worden.

DEEL dit bericht zodat meer mensen het belang beseffen van het correct gebruik van een autostoeltje en de gordel. Het kan het verschil betekenen tussen leven of dood.

Meisje (3) maakt tekening van haar denkbeeldige vriendin. De omschrijving ernaast jaagt iedereen de stuipen op het lijf

Dit is de reden waarom je een zakje met krijt in je kledingkast moet hangen