in

41-jarige verwarde man en 5-jarige dochter levend teruggevonden na grote zoekactie

De 41-jarige Jurgen D. en zijn 5-jarige dochter zijn levend en wel teruggevonden. De politie voerde eerder vandaag in de omgeving van provinciaal domein Het Leen in Eeklo een grote zoekactie uit. Uiteindelijk werden de man en het meisje gevonden in een veld achter het natuurgebied.

De man was deze morgen thuis met zijn dochter. Toen een familielid op bezoek kwam, kwam hij al erg verward over. Hij had een medische ingreep nodig, maar zag dat niet zitten.

Toen een ambulance naar zijn adres gestuurd werd, sloeg hij op de vlucht samen met zijn 5-jarige dochter naar de velden achter zijn woning die naar het grote domein Het Leen leiden.

De politie reageerde meteen en riep de hulp in van de Cel Vermiste Personen van de gerechtelijke politie.

De hulpdiensten startten meteen een grootschalige zoekactie op in en rond het provinciaal domein. Het hele gebied werd urenlang uitgekamd met de hulp van speurhondenteams en een helikopter, maar de man en zijn dochter werden lange tijd niet aangetroffen.

Lees ook  12-jarig meisje overleden na aanrijding

Hij zou vertrokken zijn zonder portefeuille of gsm, en dus niet traceerbaar zijn geweest. Het provinciaal domein was tijdens de zoekactie afgesloten voor het publiek, maar werd rond de middag weer opengesteld.

Medische toestand
De politie beschouwde de verdwijning als onrustwekkend gezien de medische toestand van de 41-jarige Jurgen D., maar niet voor het 5-jarige meisje dat bij hem was.

Dat betekent dat er geen enkele aanwijzing was dat de man slechte bedoelingen had met haar. Hij was ook niet in het bezit van een wapen.

Buren die Jurgen kennen, omschrijven hem als een sympathieke man die zijn dochter erg graag ziet en haar nooit iets aandoen.

Hij is al enkele jaren niet meer samen met de moeder van het kind en heeft een co-ouderschapsregeling.

Jurgen werkt bij een bouwbedrijf, maar zat voorlopig thuis door een nekblessure. Daarvoor nam hij medicatie. Of die medicatie er mee toe heeft geleid dat hij op de vlucht sloeg, is niet duidelijk.

Lees ook  4-jarige jongen vermoord per ongeluk zijn goudvis als hij hem mee naar bed neemt

Iets voor 16 uur kwam het verlossende bericht dat zowel vader als dochter in goede gezondheid teruggevonden waren.

“We vermoedden dat hij niet ver kon zijn en dat bleek te kloppen”, reageert hoofd van de Cel Vermiste Personen Alain Remue.

“Uiteindelijk is de man aangetroffen in een veld achter het natuurgebied, samen met zijn dochter. Naar zijn motieven kunnen we enkel raden.

Waarschijnlijk is hij even de pedalen verloren.” De man werd opgepakt en de politie ontfermde zich over de dochter, die intussen bij haar moeder is.

De grootschalige zoekactie had heel wat voeten in de aarde. Remue reageert tevreden over de afloop en de samenwerking tussen de verschillende politiediensten.

“Naarmate de tijd begon te vorderen, werden we toch iets ongeruster, maar dankzij schitterend teamwerk is alles tot een goed einde gekomen. Dat geeft een heel goed gevoel”, aldus Remue.

Famke Louise laat niks aan de verbeelding over in gele slipje

Gangsters takelen broers toe met messen en duwen moeder van trap