in

14-jarige sterft in haar slaap: Wanneer de doodsoorzaak bekend is, breekt mijn hart

Smartphones hebben ongetwijfeld onze wereld helemaal veranderd. Voordien konden we onze telefoons alleen gebruiken om te bellen en sms’jes te sturen. Nu draait zo goed als ons hele leven rond onze smartphone.


Het is alles in 1: een kalender, een camera, dagboek, notitieblok, mp3-speler, noem maar op. Alles zit in 1 simpel toestel. Het is geen wonder dat het bijna hele ons leven in beslag neemt. En het een dagje thuislaten lijkt bijna ondenkbaar.

Onze mobiele telefoons zijn de eerste dingen die we vastpakken wanneer we wakker worden en het laatste wat we neerleggen wanneer we gaan slapen.

Dit verhaal gaat over een jong meisje die dat ook deed. Ze laadde haar gsm vaak ’s nachts op, voor ze ging slapen en sliep ernaast terwijl ze sliep.

Op een ochtend, toen een moeder haar 14-jarige dochter Le Thi Xoan opbelde, kreeg ze nooit een antwoord aan de andere kant van de lijn. Ze belde verschillende keren, maar zonder antwoord. Toen ze naar haar dochters kamer ging om haar wakker te maken, vond ze het meisje bewusteloos terug.

Lees ook  Jonge vader, wiens vrouw hoogzwanger is, wordt onwel achter het stuur en overlijdt

Haar ouders brachten haar direct naar de spoedgevallen maar bij aankomst stelden de dokters vast dat het al te laat was. Hun dochter was dood.

De ouders waren overmand door verdriet, en konden gewoonweg niet begrijpen wat er gebeurd was. De nacht voordien was alles nog goed.

Toen ze de doodsoorzaak ontdekten, waren ze in shock.
Het autopsierapport toonde aan dat hun dochter gestorven was aan een elektrische schok, meldt The Daily Mail.

Maar ze begrepen het nog steeds niet. Er was thuis niets die ongewoon was. Tot ze Le Thi’s laken wegnamen.

Wikimedia Commons

Onder haar laken vonden ze de oplader van haar smartphone. Hoewel het verbonden was met de smartphone, was de telefoon niet aan het opladen. Het deel van de kabel het dichtst bij de telefoon was volledig verbrand.

Lees ook  Na vele IVF-pogingen raakt Vanessa zwanger, maar dan gaat het gruwelijk mis

Le Thi’s ouders zeggen dat hun dochter altijd haar gsm oplaadde ’s nachts, naast haar hoofd, terwijl ze sliep.

De politie in Hanoi, Vietnam, bevestigde dat ze een verbrandde oplader vonden in het meisje haar bed. De kabel had een gebroken plastic omhulsel die met plakband was verstevigd.

Volgens het politierapport, had Le Thi de oplader in de telefoon gestoken en naast haar gelegd tijdens het slapen, toen ze een elektrische schok kreeg van de defecte oplader.

Het is extreem gevaarlijk om je gsm op te laden met een gebroken kabel.

Het is altijd beter om veilig te zijn dan achteraf op de blaren te moeten komen zitten. Slaap dan ook NOOIT met je gsm in bed. Gooi kapotte opladers weg, en koop altijd ORIGINELE vervangtoestellen voor je telefoon van de officiële verdeler.

Last van aanhoudende rugpijn? Dan zou dít wel eens de oorzaak kunnen zijn!

Déze schoonmaakfouten maakt iedereen; je huis wordt er alleen maar viezer van!